Byggahus.se

Rob 600 avviker från guidekabel

2k läst  59 svar

 1. A
  Medlem Nivå 2
  jag köpte en McCullough rob 600 häromdagen och varje gång den ska tillbaka till laddaren så följer den guiden en bit,ca halva sträckan sedan utan nån vettig anledning så viker den av till vänster och fortsätter tills den kommer till gränstråden, då svänger den iväg åt ett annat håll och vimsar omkring tills den hittar guiden igen, sedan gör den likadant igen, och igen...
  Det verkar vara på samma plats varje gång, inga andra trådar i närheten och guidetråden är rak på det stället.
  Nån som har en idé om varför den gör såhär?
   
 2. E
  Medlem · Nivå 18
  Något installationsrelaterat kanske eller något fysiskt i marken som påverkar, mer än så går inte att säga utan mer info/skiss/bild.
   
 3. A
  Medlem Nivå 6
  Har ett liknande problem med min R600. Jag har avgränsat en rabatt med en 'ö'. Av någon anledning så vänder klipparen ca 30 cm innan avgränsningskabeln...

  Nu har jag bara kört klipparen ett par dagar på denna yta så jag har inte kunnat studera fenomenet i detalj. Upplever dock att det händer på alla sidor av ön. Min plan är att plocka upp kabeln som leder ut till än för att se att den ligger bra. I långa loppet får jag väl prova att lägga om slingan runt rabatten.

  Intressant att höra om fler haft liknande problem och hur de kommit runt det!
   
 4. A
  Medlem Nivå 2
  Har gjort en kanske inte så perfekt ritning men i grova drag drag ser tomten ut så här. Och det är alltså vid krysset den sticker iväg. Imorse hade den dock hittat hem utan problem. Men då vet jag inte var den befann sig när den började söka laddaren heller. Om den är på det området närmast laddaren så går den in utan några problem.
   
 5. A
  Medlem Nivå 2
  Ingen som har nån idé om vad som kan vara fel? Jag har nu dragit om guidekabeln så den går på andra sidan av huset och runt till framsidan och då även flyttat anslutningen till den ”ö” som huset är. Men samma problem, den hittar kabeln, följer den några meter, ibland bara några dm för att sedan bara ge sig iväg i en helt annan riktning. Kan det bero på att guiden är för lång? Finns det nån maxlängd för den?
  Kan det bero på att jag inte visste att det fanns kablar av olika dimension och råkade köpa en som var lite tunnare som jag har använt som guide? När jag jade flyttat den så gjorde den ju en ny kalibrering av guidekabeln och då följde den den hela vägen när den gick ut och jag fick meddelande i appen att kal var lyckad.
   
 6. Jonas Berling
  Medlem Nivå 1
  Följer med intresse då jag gör samma sak. Samma klippare och typ av lösning. Ska se ad som funkar eller inte när jag snart installerat klart.
   
 7. A
  Medlem Nivå 2
  Glömde att skriva det att när den till slut hittade guidekabeln på ett ställe närmare laddstation så följde den perfekt och gick in och laddade. Kan det bero på att kabeln är tunnare än övriga och att signalen försvagas eller nåt när den hittar den längre bort?
   
 8. TomasJor
  Medlem · Nivå 9
  Är kröken tvär? Kan tänka mig att klipparen tappar signalen i kröken om den är det.

  Edit, ser att i version 1 så är slingan rak så det kan det ju inte vara.
  Är det på samma sträcka i alt 1 och 2 som han får fnatt? I så fall kanske kabelskada där?
   
  • Laddar…
 9. H
  Medlem · Nivå 11
  Måste denna ha guide? Och den är ansluten rätt i laddaren? Och det är kontakt?
   
 10. A
  Medlem Nivå 2
  Det ör inga tvära svängar på slingan och eftersom den följer den prickfritt när den kalibrerar tror jag inte att det är brott på kabeln, jag har ju dessutom dragit om den så den går på andra sidan om huset ny.

  Ja denna modellen måste ha guide
   
 11. A
  Medlem Nivå 2
  Den är rätt ansluten osv. Den följer ju som sagt perfekt dels under kalibrering och även när den hittar guiden närmare laddaren.
   
 12. TomasJor
  Medlem · Nivå 9
  Bytte du kabel eller drog du om?
   
 13. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 16
  Mycket konstigt. Guidekabeln är ju en slinga, så det borde vara lika stark signal hela vägen tycker jag. Och har du grönt ljus i laddaren borde det ju vara ok.

  Du har ingen starkströmskabel i backen eller liknande som skulle kunna störa signalen?
   
 14. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Ligger guidekabeln extra djupt där?
   
 15. A
  Medlem Nivå 2
  Jag drog om samma kabel, men har grönt ljus så det borde inte vara nåt brott på den. Misstänkte att det kunde ha med husets inkommande el att göra, därför drog jag den på andra sidan. Kabeln ligger på marken och är inte nergrävd någonstans ännu