Byggahus.se

Rivning av garderob, efterarbete

 1. C
  Medlem Nivå 2
  Hej

  Vi har nyligen flyttat in i en ny lägenhet och såg direkt en möjlighet att riva en gammal vägg-garderob. Detta för att för skräddarsy en ny garderob med skjutdörrar för att utnyttja takhöjden på ett bättre sätt. Vi har varit i kontakt med ett företag som ordnar detta, men innan de börjar skall väggar och tak vara iordning.

  Efter en helg av härlig rivning står vi nu utan vägg men med en hel del renoveringsarbete av vägg och tak som tog viss skada. Eftersom min erfarenhet av renoveringsarbete är ytterst begränsad är jag tacksam för alla råd som kan fås :D

  1) Räcker vanligt grovspackel för att fylla igen spalterna i väggar och tak? (hönsnätet skall klippas bort)

  2) Hur skall man ordna den vänstra delen av öppningen (se bild)

  3) Golv. Fylla igen spalterna med brädor för att fäst skenorna till skjutdörrarna. Ska jag lägga något golv utöver det? Svårigheter?

  Tacksam för svar

  mvh Calle
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Jag vet inte så mycket om vilken typa av spackel eller ev. murbruk som är lämpligt. Men oavsett vilket så tror jag att du skall behålla hönsnätet som armering till det nya materialet. Klipp inte bort det.
   
 3. Roary
  Medlem Nivå 4
  1 Jag skulle nog använda husfix och sedan finspackel. Det blir hårdare än vanligt spackel.

  2. Såga till en bräda och passa in och sedan spackla, alt trycka in husfix. Det är svårt att se på bilden vilket material och hur djupt det är. Men är det trä är det alltid bra att trycka dit trä.

  3. Beror inte det på vilket golv du vill ha i garderoben? Brukar inte sjutdörrsgarderober bestå av dörrar och lös inredning? I såfall skulle jag använda husfix och clickgolv i någon snygg kulör.

  Nu är inte jag proffs, och det finns säkert någon som har invändningar mot mina förslag och har bättre tips... i så fall bör du lyssna på dem :)

  Generellt använder jag husfix för att spackla saker som jag vill ska hålla och ska skruva i, och lätthandspackel för att snygga till. Det har funkat för mig, men jag har inte bott någonstan mer än 5 år och har inte sett det långsiktiga resultatet. :)

  Lycka till!
   
 4. snickarboden
  Medlem Nivå 12
  Rörande den vänsta sidan så finns det olika sätt att lösa det på men ta kontakt med din leverantör där. T ex så finns det aluprofiler som man kan använda som slaglister. Det kan dessutom vara en snygg inramning om man har det på bägge sidorna och det kan kanske även lösa ditt problem med att få det snyggt på den högra sidan.

  Rörande golvet så lär det bli lite trixigt att få till det snyggt men om nivån stämmer så finns det oftast olika lister i alu som man kan ta till för att dälja skarvar mellan golven.


  /Kent
   
 5. C
  Medlem Nivå 2
  Jag tackar för era förslag. Jag köpte husfix för att fixa väggar och tak, men insåg efter 5kg att det gick åt en hel del. Det får bli en sväng till mitt byggvaruhus till för att fylla allt.

  Snickarboden > Smart förslag gällande väggen. Var kan jag vända mig för detta?
   
 6. snickarboden
  Medlem Nivå 12
  calloha>Till din leverantör av skjutdörrarna. De har säkerligen lösningar för det om det är den leverantören som jag anar det är.

  /Kent
   
 7. Bruiser
  Medlem Nivå 2
  Precis sådär gjorde jag för ett par veckor sen, har fortfarande husfix på näthinnan.
  Men bra blir det.