Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Rimligt? Saltad faktura.

 1. F
  Medlem · 1 inlägg

  Fru Johnsson

  Medlem
  Vi bor i bostadsrätt radhus. Bostadsrättsföreningen kommer senare i vår påbörja ett byte av altandörrarna på samtliga lägenheter då dessa är original från tidigt 90-tal Vi hörde av oss till ordförande om att vårt handtag till altandörren sitter löst och att vi gärna är bland de första till att byta dörr. Inga problem och som av en händelse skulle vi ha en låssmed till föreningen veckan efter samtalet som hon kunde be att ta en titt på dörren. Låssmeden kom, tittade på dörren, spände någon skruv inte i låset och gick. Besöket tog sammanlagt 10-15min
  En vecka senare får vi en faktura på 900:-

  Självklart förstod vi att skulle betala för besöket men låssmeden var redan i området i annat ärende så någon utkörningsavgift är inte inräknad (även om vi hade går med på att dela på denna) och inget material användes. Är detta verkligen rimligt? På fakturan står endast
  Service av lås i altandörr.
   
 2. A
  Anonym
  inhyrd låssmed som satt ett pris oavsett stort eller litet jobb på området genom föreningen?
   
 3. M
  Medlem · 232 inlägg

  mrmlz

  Medlem
  Hej!

  Klart det är mycket pengar för 10min jobb. Samtidigt är det svårt att gnälla över att de har någon form av minimum fakturering på 1.5h eller vad det där kan motsvara i timlön.

  Felet som vanligt är ju att priset inte kommuniceras i förväg. I.e. "Absolut vi kan komma och titta, vi fakturerar som minst 2h a 550kr ex moms" eller vad det nu kan tänkas vara.

  Assumptions is the mother of all fuckups. Förutsätt aldrig att kontakt med hantverkare är "smidigt" eller att de bara kan "glida förbi". Vissa hantverkare gör ju självklart det men som regel ska man aldrig någonsin förutsätta att man kommer billigt undan.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.