Rimlig kompensation?

2k läst  1 svar

 1. T
  Medlem Nivå 1
  Vi har under hösten flyttat in i vårt nya hus, dock har det inte varit problemfritt.
  Min fråga är vad som är en rimlig kompensation?

  Så här är har händelseförloppet varit:
  Det stora problemet har varit måleriet invändigt.
  Vi flyttade in den 28/9-07 och då hade vi både haft kontrollbesiktning och slutbesiktning. Vid båda dessa besiktningar var det anmärkningar på i princip varje vägg i hela huset fastän de emellan dessa besiktningar hade försökt rätta till felen. Vi flyttade in trots att väggarna ej var godkända.
  Tiden gick sedan och inte förrän den 13/11 påbörjade de arbetet med att rätta till dessa fel. Vad som ska tilläggas är att de under byggnadstiden har haft stora problem med att sätta upp tapeter, bl.a. satte se 35 rullar bak och fram (limsidan ut). Detta innebar att det på en del väggar sitter upp till fyra lager tapet, vilket medförde problemet med att få en tapet att fästa och inte släppa. Beslutet blev de att de bredspacklade utanpå tapeten på varje vägg och målade därefter.
  I 6 veckor levde vi sedan i byggdamm, möbler som stod i mitten av rummen med lakan över för att skydda dem, inga väggkontakter m.m = ingen möjlighet till lampor eller tv.

  Den 17/12 var de äntligen klara med väggarna. Resultatet har blivit bra!

  Sedan hade huset självklart andra mindre fel som de även har rättat till efterhand.
  Vad kan man då kräva i kompensation för bekymmert med framförallt boendet i en byggarbetsplats? Det kan tilläggas att vi ett par helger bedömde huset icke beboligt och reste bort.
  Vad som även kan sägas är att husentreprenören valde att förkorta den "lagstadgade" två månaders tiden för att rätta till felen till en månad istället, vilket i praktiken innebar att de skulle vara klara med huset den 28/10-07. Detta skrevs även in i besiktningsprotokollet.

  Vad tycker ni? Vad är en rimlig kompensation?
   
 2. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Har ni betalat allting? I så fall lär ni aldrig se några pengar för kompensation. Har ni innehållit betalning så bör ni kunna dra av pengar för de extrakostnader ni haft (tex extra, med kvitto verifierade, kostnader ni haft i samband med boende på annan ort). I och med att ni flyttat in, så får ni leva med att hantverkare kommer och går, knappast någon ersättning att hämta där. eftersom felen är åtgärdade, var glada om ni kan få ut en liten slant extra. har ni inte betalat har ni naturligtvis ett extra bra förhandlingsläge.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: