Byggahus.se

Reparation byggare genom anticimex

 1. Trakktor
  Medlem · 2 inlägg

  Trakktor

  Medlem
  Anticimex genomförde en 5-årskontroll och dem konstaterade att det fanns äkta hussvamp. Detta skulle då åtgärdas genom rivning, reparation och till sist sanering.
  Under rivningens gång så upptäcktes också röta i en bärande balk till en sovrumsvägg. Denna lagade dem
  endast sporadiskt genom att såga ut på tre ställen och ersätta med friskt virke. Här konfronterade jag om inte hela denna balk skall också bytas eftersom den var genomrutten och var dessutom bärande till en innervägg.
  Anticimex svarade då att dem bara "ersätter det som är skadat av hussvampen och inte virke som är ruttet".
  Detta medförde då att dem återställde till nya golv ovanpå skadan och kräver också att jag skall installera deras avfuktare i torpargrunden till en kostnad av 48000 inkl moms+åldersavdrag på ytskikt vid återställandet.
  Nämnas bör också att innan reparationerna påbörjats så är hela grunden godkänd utan undantag men efter slutbesiktningen av skadan kommer endast 1/3 del vara godkänd. Resterande del 2/3 delar underkänns pga att den är oåtkomlig. Får det verkligen gå till såhär? Bifogar bilder före och efter reparationen.
   
 2. Silver78
  Självbyggare · 1 702 inlägg

  Silver78

  Självbyggare
  Har du fört en dialog med dem angående "oåtkomlig grund" om vad du kan göra för att få den godkänd?
   
 3. Trakktor
  Medlem · 2 inlägg

  Trakktor

  Medlem
  Ja. Jag frågade redan innan åtgärderna påbörjats om dem (Anticimex) skulle kolla upp resten av grunden. Svaret jag fick då var att jag skulle få insyn i resten av grunden iom att dem skulle bryta upp golvet omkring skadan. Bara det att resterande grunden verkar vara i direkt anslutning till golvet med sten och flis vad det verkar som iallafall . Dvs grunden måste bli tilgänglig för inspektion. Men själva frågan jag ställde var ju om själva skadan och deras (anticimex) reparation av den. Om någon är insatt i försäkringsskador?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.