Byggahus.se

Reklamation tackvård

 1. Anna1980
  Medlem · 41 inlägg

  Anna1980

  Medlem
  Vi har beställt tackvård med Förbehandling och tackbehandling till fast priset. Tyvärr allt Var muntlig, vi har inte offert eller avtal, bara fakturan. Resultat var förskräckligt. Mossan på tacket är kvar, när vi påpekade att täcket är inte rent, tackvårdare sade "att vi har lagt behandlingen efter ett år mössa försvinner". Kan inte acceptera sådant slarv. Går det reklamera utan avtal, bara med fakturan i grunden? Vad kan man göra annars i den situationen?
   
 2. tttomten
  Husägare · 2 264 inlägg

  tttomten

  Husägare
  Ja det går att reklamera.

  Lite ot men tycker ändå det hör hit, vad skulle göras? Är det behandling med algmedel så har firman rätt att mossan försvinner. Är det ytbehandling efter mossborttagning har ni rätt.
   
 3. Anna1980
  Medlem · 41 inlägg

  Anna1980

  Medlem
  Oh, det faktiskt vet jag inte. I fakturan står det förbehandling och behandling. En vecka efter tackvård mössan är på plats. kan man reklamera ett år senare?
   
 4. tttomten
  Husägare · 2 264 inlägg

  tttomten

  Husägare
  Ja och nej.
  Du måste reklamera ganska direkt (2 månader) efter att du sett ett problem. Du har 3 års reklamationsrätt.
  Läs mer på Hallå Konsument. https://www.hallakonsument.se/klaga...konsument/reklamera-fel-pa-vara-eller-tjanst/

  vad skulle dom göra? Om du är osäker så har du nog tyvärr väldigt små möjligheter att reklamera något. Blir fundersam eftersom du skriver förbehandling och behandling.


  Om det är behandling med algmedel så borde den mesta mossan tagits bort manuellt för att sen behandla taket. Resterande mossa faller bort inom något år om korrekt gjort.
   
  • Laddar…
 5. Anna1980
  Medlem · 41 inlägg

  Anna1980

  Medlem
  Vi vill städa bort mossan från tacket. Buskar
  av mossan kvar. I fakturan står det förbehandling och tackbehandling. Vi aldrig pratade om algmedel eller liknande, jag visste inte vilka medel finns, trodde att de ska städa bort allt och ska lägga något medel för att förebygga nya påväxt. Tack så jätte mycket för länken! Ska reklamera, vi får se hur det blir.
   
  Redigerat 2 jun 2020 18:03
 6. tttomten
  Husägare · 2 264 inlägg

  tttomten

  Husägare
  Hör med firman vad dom gjort och vilket medel dom använt.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.