Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Putsa ovanpå kakel i våtrum

 1. D
  Medlem · Skåne · 4 inlägg

  dkeis27

  Medlem
  Hej! Vi hålla på flytta till en ny lägenhet och undrar över renoverings möjligheter för den nya badrummet. Badrummet idag är ny-ish renoverat med kakel men vi skulle vilja har ett putsad yta med struktur och är på jakt efter prisvärda alternativ dvs inte riva ner badrummet. Så då har jag en hel del frågor:

  1) Finns det nån puts som fästa ovanpå kakel? Jag har hittat Skalflex Multipuds i standard och waterproof varianter och det verkar var bra. Har nån erfarenhet av detta produkt i badrum och duschutrymme?

  2) I vår nuvarande lägenhet vi har renoverat badrummet och har putsade väggar av Mira Z-fix excellent (se bild) Den är putsad på tätskiktet men vi skippade fästa kakel på den. Vi undrar om detta skulle kunna funka att putsa ovanpå kakel men är skeptiskt om det fästa på en blank yta.

  3) Vi är intresserad av kalkfärg men är osäker om det funkar i våtzon 1. Undrar också om man kan använda det överhuvudtaget på Multipuds/ Z-fix som är cementbaserad. I dagsläget har vi använt silikatbinder och silikatfärg i vårt badrum men vill har ett 'flammig' utseende som är inte grå, microcement yta. behöver man en primer för kalkfärg på cementputs?

  Tack!
   
 2. R
  Medlem · norrbotten · 8 inlägg

  RAIS23

  Medlem
  Titta på Microcement. Blir snygg yta och finns i många kulörer.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.