Byggahus.se

Problem med integration mellan Hager Domovea och Google Home Assistant

 1. olitho99
  Medlem · 6 inlägg

  olitho99

  Medlem
  Jag försöker mig på ett långskott här...

  Jag har installerat en Domovea-server, TJA670, för att styra belysningen i huset genom KNX. Detta främst för att den har stöd för integration med Google Home. Jag kan få allt att funka genom att koppla mitt Hager-konto till Google Home, alla lampor går att styra. Men kopplingen är tämligen labil. Helt plötsligt slutar det fungera i ett par timmar, sedan fungerar det igen. Ibland utan att jag gör något alls. Och det är just kopplingen de olika systemen emellan som slutar lira, för när det inte går att styra genom Google så kan jag fortfarande komma åt min domovea-server (även genom extern åtkomst) och styra lamporna genom domoveas egna gränssnitt. Är det någon därute som upplever samma problem och eventuellt har en lösning? Eller är det helt enkelt Hagers egna servrar som är klappkassa och att det inte går att göra något åt saken?

  Tacksam för all hjälp jag kan få!
   
 2. T
  Medlem · 1 inlägg

  tjobb81

  Medlem
  Jag har för snart två veckor sedan tagit över installationen av min Domovea TJA670 och har inte hunnit testa röststyrningen så mycket. Tycker det lilla jag använt den hittills har fungerat bra, men i helgen hade jag problem med att det tog ovanligt lång tid för röstkommandot att utföras, runt en minut kanske. Jag hann göra några försök och ge upp, sen efter en stund började lamporna reagera. Idag fungerar det inte alls. Har tyvärr ingen lösning ännu, följer tråden med intresse.
   
  • Laddar…
 3. A
  Medlem · 20 inlägg

  adron

  Medlem
  Testa att lägga loggning i brandväggen och se om TJA670 pollar google efter kommandon och i så fall hur ofta, eller om det pushas ned något när det kommer ett kommando?
   
 4. E
  Hobbyelektriker · Värmland · 1 177 inlägg

  EyEr0n

  Hobbyelektriker
  Det är väl troligtvis koppling mellan Hagers server och google som är problemet och tyvärr är det utanför vår kontroll.
   
 5. A
  Medlem · 20 inlägg

  adron

  Medlem
  Kanske, men det låter också lite som en brandvägg/NAT kan bete sig om det finns en idle TCP/UDP connection som fått timeout, och att den gått ner upptäcks inte förrän gatewayen på insidan skickar något. Lite nätverksloggning kunde visa om så är fallet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.