Byggahus.se

PLEJD

 1. A
  Medlem · Nivå 9
  Det stämmer att första ingången är hårdkodad till utgången, den andra ingången går dock att använda fritt. (gäller dimmerpucken)

  En fördel med plejd är att intelligensen finns i själva puckarna, med zwave är det controllern som sköter det intelligenta med astrour, scenarion osv. Det gör att det blir enklare för t.ex elektriker att bara installera ett gäng plejdpuckar och konfigurera det en gång.

  När det gäller z-wave/shelly blir man beroende av kundens wifinät/nätverk
   
  Redigerat 15 nov 20:38
 2. A
  Medlem · Nivå 9
  Öööööööh. Jag kollade och zwave går väl på 868MHz? Det är ju det som är så bra med Zwave och Zigbee, de konkurrerar inte med all surfning.

  Sedan vore det ju kanske bra om man kunde sätt repeaters för controller och koppla samman dom med ett privat nätverk.
   
 3. A
  Medlem · Nivå 9
  Ja, z-wave använder sig av 868mhz. Men du behöver en controller som sköter allt det smarta.
   
 4. Boilerplate4U
  Medlem Nivå 4
  Mer exakt 868.40, 868.42 och 869.85 Mhz inom EU. https://en.wikipedia.org/wiki/Z-Wave

  Home Assistant (HA) och Z-wave är en bra kombination. Med HA kan du även koppla in PLEJD och gamla 433-grejer. Vidare info på https://www.byggahus.se/forum/threads/home-assistant.274002/.

  Man kan bygga en väldig billig kontroller med tex Raspberry PI. Det finns färdiganpassade installationer för Raspberry PI på HA's hemsida som kallas "Hassio". Använd mobilen eller sätt upp en gammal surfplatta på väggen som kontrollpanel.

  Home Assistant: https://www.home-assistant.io/
  Hassio: https://www.home-assistant.io/hassio/
   
  Redigerat 23 nov 17:38
  • Laddar…
 5. SSSS
  Medlem · Nivå 14
  Jag har en Plejd installation till en hängande taklampa i vår trapp. Det är en Plejd dimmer uppe på vinden som går till lampan. Sen sitter det en plejd bakom en återfjädrande brytare på plan 2 i tappen och en återfjädrande brytare nedanför trappen som är trappkopplad med kabel till den på plan två. Båda ska det gå att dimmra med.

  Nu har jag problem med detta, funkade fint innan. Jag kan styra lampan via appen utan problem men strömbrytarna har ballat ur. Trycker jag på den uppe så händer inget och trycker jag på den som är nere en gång så dimmrar lampan upp från min till max och trycker jag på den en gång till så dimmrar den från max till min.

  Hur fixar jag till detta?
   
 6. L
  Husägare · Nivå 14
  Du har fjädern på fel sida. Eller flytta kabeln till andra pil ut. När du trycker skall Plejd S ingång få spänning.
   
 7. SSSS
  Medlem · Nivå 14
  Detta låter mycket troligt då problemen uppstod efter en omtapetsering i trappen. Då togs tryckknapparna och ramen bort under tiden. Jag ska prova att ändra när jag kommer hem idag.

  Tack! (y)