Byggahus.se

Plåttak?

 1. H
  Medlem · Örebro · 41 inlägg

  HiScore

  Medlem
  Vi ska bygga om växthuset i vår och bland annat lägga något annat tak. Vi har haft växthusplast i taket och vi har gamla fönster i väggarna. Med det här upplägget blev den på tok för varmt inne även med god ventilation och lakan i taket som gav lite lätt skugga. Funderar nu på att lägga plåttak, men frågan är om det då blir för mörkt? Är det bättre att lägga korrugerad plast som är lite mjölkvit i färgen?
   
 2. D
  Medlem · Stockholms län · 48 inlägg

  Daniel_M_

  Medlem
  Hur använder du växthuset? Om du driver upp på våren kanske det räcker med ljuset från fönstren eftersom solen inte går så högt upp. Har du kort takfot/utstick på sidorna får du nog ok ljusinsläpp största delen av året närmast fönstren. Ventilation i växthus är väl bra att hantera genom taket och det blir nog lite bökigare med plåttak.

  Vi har ett mindre isolerat orangeri med plåttak men syftet är inte att driva upp växter eller odla grönsaker utan snarare övervintra krukor med kamelia, citrus m.m. De flyttas ju ut framåt försommaren.
   
 3. H
  Medlem · Örebro · 41 inlägg

  HiScore

  Medlem
  Vi driver upp inomhus och brukar sätta ut i slutet av maj eller början av juni. Som vi har haft det hittills med plasttak har det bränt upp det mesta i växthuset. Ventilationen har vi löst genom att en hel plastskiva har lyfts upp, men nu blir det kanske att fixa ventilationen på gavlarna eller över fönstren om vi använder plåt. Väljer vi korrugerad plast tänker jag att lösningen med att lyfta en hel skiva kan fortsätta funka.

  Mjölkvit plast kanske är en gyllene medelväg...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.