Byggahus.se
Hej

Jag har fått ett nytt falsat plåttak lagt på mitt hus. Huset har ett valmat mansardtak i anslutning till ett sadeltak, ett antal kupor, takfönster, balkong och 3 skorstenar.

På håll ser taket fint ut, men detaljarbetet är inte till belåtenhet.
På länken nedan finns ett antal bilder. Ska det se ut så här? Jag hade förväntat mig mer av en riktig plåtslagarfirma.

Bildernas namn ger en hint om vad jag vill visa. Namn och knappar för att bläddra i övre vänstra hörnet, flytta runt musen om de inte syns.

http://www.dpreview.com/galleries/8775198298/photos/slideshow

Synpunkter?

Mvh Thomas
 
Hejsan

Tack för kommentarerna. Får se vart det här tar vägen, ska kontakta besitkningsman. Har tyvärr lite dåliga erfarenheter av "riktiga" sådana också, gäller att hitta en som är bra. Anlitade en från SBR för ett antal år sedan, han var helt värdelös och kunde ingenting. När jag sedan kontaktade SBR för att klaga och ifrågasätta ville dom inte alls veta av mig och var inte ett dugg intresserade av att få veta hur illa deras medlemmar agerar. SBR är alltså inte ett organ att lita på, det är min erfarenhet.

Hoppsan, bildspelet tog visst med alla gallerier, inte bara det med plåttaket, nåja, håll till godo :)

Hejhej Thomas
 
Plåtslageriernas riksförbund ( http://www.plr.se/?use=publisher&id=181&lang=1 )
har en länk med besiktningsmän som är specialiserade på plåttak.
Länk här---> http://www.platkonsulter.se/platkons.asp

Kanske någon av dom kan hjälpa dig få en rättvis bedömning.
Tack för länken, hittade dit också. Lite fövrånad att det är så få besiktningsmän i deras lista. Bara ett alternativ i Göteborg t.ex.

Plåtslageriet som gjort jobbet är medlemmar PLR, så det är verkligen ingen garanti!
Kanske ska ta ett snack med PLR också.

Hejhej
 
Hemska bilder!!!

Du får gärna tipsa mig med ett PM om vilken firma du använt då jag också går i takläggartankar. Tolkade det som att du bor i närheten av Götet precis som jag.

Hoppas det löser sig!
 
Otroligt dåligt jobb.
Falsar som knappt är ihopslagna, köttjuvar lite här och var. Glipor i falsarna vid takvinkeländring. Totalt kass, ser ut som en treåring fått banka ihop det.
En duktig plåtis som dessutom har lite stolthet för sitt jobb dubbelfalsar dessutom... specielt på de partier som har så låg takvinkel.