Nibe Fighter 310P kondens

811 läst  3 svar

 1. O
  Medlem Nivå 1
  Hej , vi har precis köpt ett hus med en frånluftsvärmepump av modell Nibe fighter 310P. Det vi märkte var att det är vatten som droppar ut på golvet och bildat en pöl. Min fråga är om detta är normalt att det kommer så mycket kondens ? Just nu så droppar det hela tiden från den här "koppen" mvh o
   
 2. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  "koppen" brukar vara kopplad till ett rör till en golvbrunn.

  Kolla så röret som ansluter från koppen till golvbrunnen är fritt.

  Ett enkelt sätt är att du fyller på vatten i koppen manuellt med tex en PET-flaska. Vattnet ska rinna undan, inte svämma över kanten.

  För övrigt så brukar säkerhetsventilerna (både från värmesystemet och tappvattnet) vara anslutna ner i denna kopp. Och har du hög förbrukning på varmvatten är det normalt att det droppar lite vatten ur säkerhetsventilen för tappvattnet!
   
 3. O
  Medlem Nivå 1
  Kollade med tidigare ägaren . De hade inte haft nån koppling mellan kondens vattnet och avloppet vilket jag tycker låter konstigt. Vem vill ha vatten på golvet hela tiden ? Tal för hjälpen
   
 4. J
  Medlem · Nivå 9
  Står tydligt i manualen att det ska ledas till avlopp: "Spillvatten från förångarens uppsamlingstråg och säkerhetsventiler leds via uppsamlingsrör till avlopp så att stänk av hett vatten ej kan vålla personskada."
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: