BeamMeUpScotty
Vår Nibe började på våren stanna med följande:
S1 07 (Motorskyddet har löst ut) och ett av/på förfarande löste bekymmret vid elanslutningen utomhus. Dock upprepar sig 07 men har härefter hållit ett öga på T3=27 (returledningsgivaren) trots att A2 är fabrikstinställt på 48°. Kan det ändå vara så att returvattnets temp spökar? Speciellt på våren då utetemperaturen har varit relativt hög? Tidigare vår/höst har Niben stoppat med en annan felkod, 16, som betyder att kompressorn stoppat/startat fler ggr/tidsenhet än vad tillverkaren verkar tycka är ok. Är detta relaterat till 07?
 
  • Kretskort till en Nibe F2025-10 värmepump med synlig felkod "S1 07" på displayen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder

Bästa svaret

Felkod 16 uppkommer typiskt för att man använder termostater i värmesystemet och de stänger av om det är varmt inne under t.ex. höst och vår. Då blir det korta körtider för kompressorn som sliter extra. De flesta termostater bör stå på max när man har värmepump och temperaturen i huset regleras med värmekurvans inställningar.

Felkod 07 motorskydd kan lösa ut om det t.ex. blivit problem med en kontaktor och ojämn strömförsörjning av kompressorn eller om det är fel på mjukstarten. Kan ju också bero på att kompressorn helt enkelt har havererat helt och hållet.

Den gamla mjukstarten är en känd källa till problem så det är ganska sannolikt att det är den som börjat krångla tyvärr.
 
Redigerat:
BeamMeUpScotty
När du skriver "värmekurvans inställningar", är det de inställningsbara värdena i kanal A som gjorts vid installation av värmeväxlaren på basis av...? när jag bläddrar runt bland A ser jag mest fabriksinställningar...kan dessa ha nollställts när vv fått nödstop?

Tack för spåret med mjukstartskomponenten :) Ett nytt spår att följa upp
 
Har du inte din 2025 kopplad till någon innerdel såsom VVM 300 där du kan ställa in värmekurvan? A-kanalerna är bara olika systeminställningar för driftsäkerhet och prestanda

Goggla "NIBE mjukstart MS-larm" (gamla modellen) så borde du få hur mycket som helst att läsa.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.