Lyfta upp en planka i grangolv?

611 läst  21 svar

 1. Mjölsered
  Byggveteran · Nivå 6
  Båda
   
 2. D
  Medlem · Nivå 18
  Då går det ju inte att lägga tillbaka brädan snyggt efteråt.
   
 3. Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  Egentligen det smartaste kanske. Det bör gå att komma bort med dragfjäder mellan två golvreglar. Åt ena eller andra hållet ska du väl ha bänkskåp vid vägg? Om man FÅR lägga ett flexrör utan att fästa det på vägen får någon el-gubbe svara på. Troligen vill den elgubbe som du anlitar dra flexröret själv.
   
 4. C
  Medlem Nivå 1
  Tror att det ligger reglar i vägen.
   
 5. C
  Medlem Nivå 1
  Osäker vad du menar med ”...bör gå att komma bort med dragfjäder...”
  Ska ha bänkskåp mitt på golvet. Det är en vanlig förgreningsdosa som är ansluten med stickkontakt i väggen som jag skulle vilja ha ”inne” i skåpen och sladden således dold och inte ovanpå golvet. Så optimalt kunna lyfta en planka och låta den gå under. Ska fråga elektriker för att vara på säkra sidan, men har svårt att se att det skulle kräva behörighet. Det handlar om att gömma en kabel. Inte installera el.
   
  Redigerat 13 maj 20:26
 6. Bästa svaret

  Fulkemisten
  Husägare · Nivå 9
  Gjorde en ful bild. Jo, om golvplankorna ligger åt ena hållet så brukar bjälklaget ligga åt andra hållet (blå linjerna). Då kan man borra två hål, ett där du ska ha köksön och sedan gå bort via röd linje under golvplankorna till ett av de gröna områdena där du kanske har köksskåp vid väggen dit el finns framdragen? En dragfjäder är en lång flexibel "pinne" som man använder för att dra med sig t ex kabel för elinstallation när man drar tillbaka den.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Namnlös2.png

  Svårt att tro att det förfarandet med grendosa är tillåtet eller ens lämpligt. De får egentligen inte ens klamras fast, troligen räknas att dra den under en planka som fast installation (även om du kan stoppa i stickproppen i ett befintligt uttag). Om det är tillåtet eller varför det skulle vara olämpligt kan säkert någon av forumets el-gurus svara på? (@Mikael_L , @Bo.Siltberg?)
   
  • Laddar…
 7. C
  Medlem Nivå 1
  Tack för skiss. Ja så ser det med största sannolikhet ut med den skillnaden att plank ligger åt andra hållet, alltså åt ”fel” håll. Reglar i vägen till vägg som har el.
  Det kanske är möss och annat elände under golvplanken som gnager på sladden Kommer kolla med elektriker innan jag gör något.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: