Byggahus.se

luftspalt i gammalt 1800-tals hus

 1. L
  Medlem · 14 inlägg

  leha

  Medlem
  vi tänkte isolera och inreda råvinden i vårat gammla 1800-tals torp, typ skånelänga ( ej sommarbostad utan permanent bostad).
  Nu har vi stött på ett smärre problem, som dessvärre vi har svårt att få svar på, så jag tänkte prova lyckan här i stället hos alla kunninga  :surprised:
  Taket är i dag först plåt sen läkt under det ligger ett etternit tak (som ingen bemödade sig att ta ner vid takomläggningen) modell platta plattor,där under finns ett sticketak som ligger på längsgående plank ca cc 15. allt detta vilar på gamla takstolar som sitter på oregelbundet mått. vi hade tänkt att förstärka takstolarna, och ha öppet i nock för att vinna rymd i rummet.
  men hur gör man med luftspalten?, blir ju lite svårt att sätta mögelstoppar i sticke taket. hoppas att någon kan hjälpa oss med detta.
  vi har frågat ett par olika fackfolk men mest fått luddiga svar allt från: Jo det går väl (vilket går? undrade vi ) till riv ner hela övervåningen och bygg en ny så blir allt mycket lättare ( jo Efter 5 års renovering av bostad samt stall så finns det säkert minst 1 mille kvar på renoveringskontot, Näpp)

  Tacksam för alla svar
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.