Byggahus.se

Krav på hantverkare efter sned altan?

 1. S
  Medlem · västragötaland · 21 inlägg

  sintorn

  Medlem
  Hej, jag skriver i förhoppning om kloka råd, vi har under hösten anlitat en byggfirma för att bygga en pool och tillhörande altan. Altanen som poolen är en del av är inkl. pool (6x3=18 m2) cirka 105 m2 och ligger i anslutning till huset. Bygget är nu färdigt och altanen är sned, förmodligen är det så att poolen inte byggdes helt rak i förhållande till huset och detta medförde i sin tur att altanen blev sned, det är samma företag som byggt både pool och altan, det skiljer ungefär 20-30 cm på 14 meter. En stor trappa (3m bred) leder ner till altanen som ligger 70cm längre ner är byggd i liv med huset vilket gör att det är ganska tydligt att det är snett, både utmed väggen och trappan. Att göra om är inget alternativ varken för mig eller byggfirma tror jag. Jag har inte påtalat detta för byggfirma ännu och skulle vilja ha tips på vad man kan kräva för kompensation?
   
 2. F
  Medlem · Etelä Pohjanmaa · 2 021 inlägg

  Finndjävel

  Medlem
  Menar du att det skiljer 20-30cm mellan högsta och lägsta punkt på altanen? En altan är alltid en altan så nån enstaka cm kast kan man kanske godkänna men 20-30? Kräv att dom åtgärdar det genast.
   
 3. T
  Medlem · Östergötland · 527 inlägg

  Thullen

  Medlem
  20-30 cm?
  En amatör bygger ju rakare med bara ögonmått utan vare sig laser eller vattenpass!
   
  • Laddar…
 4. T
  Medlem · 244 inlägg

  Tvapac

  Medlem
  30cm på en altan?!? Blir bra pulkbacke i vinter.
   
 5. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Att en altan lutar lite är bara bra , kanske 3 cm på 5 meter så att vatten inte stannar kvar på trallen , men i den digniteten så skulle nog även jag gå taket , har du betalt ?
  Solklart ett entrenadfel
   
 6. A
  Medlem · Östergötland · 252 inlägg

  andersgd

  Medlem
  Är det verkligen nivåskillnad TS menar? Jag läser det som att hus och pool inte är parallella med en skillnad på 20-30 cm
   
 7. S
  Medlem · västragötaland · 21 inlägg

  sintorn

  Medlem
 8. Andreas_kalmar
  Renoverare · Kalmar · 2 381 inlägg

  Andreas_kalmar

  Renoverare
  Är det 30 cm så är ju typ gratis knappt tillräckligt hade stört mej på det varje dag tills den rivits tyvärr men alla är ju olika
  Gör om gör rätt
   
 9. S
  Medlem · västragötaland · 21 inlägg

  sintorn

  Medlem
  Förstår inte riktigt vad du menar? Menar du att det bara är att släppa det och inte kräva någon ersättning? Vad menar du med gör om gör rätt?
   
 10. Andreas_kalmar
  Renoverare · Kalmar · 2 381 inlägg

  Andreas_kalmar

  Renoverare
  Jag menar att jag hade oavsett ersättning aldrig accepterat ett mätfel på 30 cm om det nu är så illa så hade dom fått riva den sen hade jag anlitat någon som ägde en tumstock
   
 11. S
  Medlem · västragötaland · 21 inlägg

  sintorn

  Medlem
  Jag är inte säker på att jag skulle mäkta med att göra om allt från början igen, men jag känner väl att jag har lite svårt att bara släppa detta, vi har ändå plöjt ner närmare 500' i pool och ny altan, men vad kan man rimligen begära som ersättning?
   
 12. S
  Medlem · västragötaland · 21 inlägg

  sintorn

  Medlem
 13. GoForIt
  Medlem · Jönköpings · 5 124 inlägg

  GoForIt

  Medlem
  Så grundproblemet är att poolen också ligger lite snett i förhållande till husets fasad?
   
 14. Andreas_kalmar
  Renoverare · Kalmar · 2 381 inlägg

  Andreas_kalmar

  Renoverare
  För egen del hade jag inte kunnat ha det så men jag blir ju irriterad på att frun ställer bilen åt fel håll så kan du leva med det mot kompensation så går det nog förhandla om det
   
 15. thomas33
  Renoverare · Halland · 4 653 inlägg

  thomas33

  Renoverare
  Märkte inte hantverkarna att det var snett, när de började bygga altanen?:surprised:
  Nu verkar det som att polen kommit snett mot huset och altanen byggts utifrån den, men nog borde de stannat upp och frågat er och inte bara fortsätta att bygga. Därför anser jag att det enda rätta är att göra om, göra rätt.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.