Byggahus.se

Kostnad bygga takkupa

3k läst  15 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Numera får du bygga takkupa utan bygglov, i alla fall under vissa förutsättningar. Ofta krävs bara en bygganmälan. I den här artikeln visar vi ett prisexempel på vad det kostar att bygga takkupa och går igenom de olika momenten vid bygget.

  Du kan läsa artikeln här: Kostnad bygga takkupa
   
 2. B
  Medlem Nivå 11
  Vi byggde takkupa 2012- 2013, tog in flera offerter, ingen (av kanske) 10-15 låg under flera hundra tusen. Vår landade på 250-300k (det kräver ju innomhus) saker också.....Felaktig kalkyl om man inte skall bygga själv skulle jag säga.
   
 3. M
  Medlem · Nivå 4
  Jag håller med.
  Vår kupa kostade ca 250 kkr med el och vvs (vattenburen golvvärme). Då gjorde vi ändå spackel, tapeter och golvet själva.

  /M
   
 4. Millgram
  Husägare Nivå 2
  Som jag förstått det är det endast väldigt små kupor som blir bygglovsfria, eftersom en bredare kräver kapad takstol och avväxling. Takkupan i exemplet i texten blir därmed knappast bygglovsfri..
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem Nivå 11
  Ni som modererar, kan ni inte ändra detta till att handla om fönster, inte takkupor. Fönsterkupor. En takkupa får man knappast för ex ovan....
   
 6. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Betänk dock att det går att i en separat bygganmälan först göra avväxlingen av takstolarna. Därefter kan man bygglovsfritt bygga en så stor kupa som man sedan tidigare redan växlat av för.
   
  • Laddar…
 7. Millgram
  Husägare Nivå 2
  Aha, mycket intressant. Jag har inte läst om just det förfarandet någonstans, men det är ju en kreativ lösning :) Hur går det till rent praktiskt? Blir själva bygget något man gör i två separata faser då?
   
 8. Karl_Pedal
  Besserwisser Nivå 8
  Ja det är ett egenuttänkt upplägg för att maximera våra kupor. Upplägget beror nog mycket på hur ok kommunen är med att man rundar reglerna på detta sätt. Det kan ju få vara två faser på papper men ett i verkligheten om det är en pragmatisk handläggare man har att göra med.
   
  • Laddar…
 9. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Det låter mer som en rejäl frontespis det du har byggt? En standard takkupa för mig har ett fönster. Den i exemplet är rejälare och har två. Någon säger att de har betalat 50 000 kr för en takkupa för ett par år sedan, det låter inte orimligt tycker jag.
   
 10. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  50.000, det är väl ungefär kostnaden för en snickare i en vecka. Det låter väldigt billigt.
   
  • Laddar…
 11. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
 12. A
  Medlem Nivå 6
  500kr/h inkl moms verkar standard här i trakten i alla fall, så två veckors arbete blir det i alla fall (utan rot)
   
 13. B
  Medlem Nivå 11
 14. B
  Medlem Nivå 11
  Men man gör nog inte detta själv. Det är nog vanligare med 2-3 killar. Vi var hemma när vår byggdes, nu gjorde de mer men av totaltiden som var månader skulle jag uppskatta att 2-3 v lades på takkupan och de var 3 snickare. Det ska ju monteras ställning, målas, köpas material, bygga, isolera, montera fönster, tak, plåtarbeten, måla igen, panela och montera ner o städa. Inget man gör på en vecka , 1 person. Inte ens Timell.
   
  • Laddar…
 15. B
  Medlem Nivå 11
  Takfönster är för mig sånt man hittar på Velux. Dessa finns med typ balkong. En takkupa innebär etf ingrepp i barande tak. Och det utökar area inne oftast då man kan få yta ut till vinden, det som innan var sned vägg o vind. Frontespis vet jag inte riktigt vad det är. Om man söker ser det ut som en takkupa som satts ihop med nedervåningen. En större variant. Red gärna ut begreppen pa forumet.