Byggahus.se

Kontraktet går ut och inga byggare kommer.

 1. J
  Medlem Nivå 10
  Vi fick tvillingar och ville bygga ut vårat hus 70kvd extra.

  Vi kontaktade ett av de större bolagen i Kommunen.
  När vi skulle skriva ett kontrakt så sa byggaren att han brukar lägga på lite extra tid på sluttiden i kontraktet för att veta i säkerhet att han ska va klar och slipa vite mm.

  Sen starta bygget och allt va igång. Men det hände aldrig något direkt. En snickare gick ofta här själv. Ibland två st. Sen försvann de några veckor och kom tillbaka igen. Och så höll det på.

  Nu går kontaktet ut om 10 dagar och de har bara reglat upp ett skal.
  När jag ringer byggaren så har han alltid en ursäkt eller så svarar han inte. Tydligen är 8st sjuka på företaget så han ber om ursäkt men att de ska försöka köra på.

  Tex förra veckan
  Måndag va ingen här.
  Tisdag va de här hela dagen.
  Onsdag Ingen
  torsdag 2 timmar
  fredag Ingen.

  Nu har vi kollat på nätet och tydligen ska man ange vite i övrig rutan på kontraktet . Vilket vi inte gjorde . Vi bara räknade med vite när han sa som han gjorde när vi skrev kontraktet.

  Vad gör vi nu? Är det bara gilla läget och vänta tills det e klart?
  I detta tempo så kan vi vänta ett år till.
   
 2. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Hur många procent av totalbeloppet har ni betalat ut? Du måste få till ett möte och be honom komplettera med en ny tidsplan. Byt firma om dom inte kan hjälpa er klart i tid om ni ligger inne med mycket pengar.
   
 3. P
  Medlem · Nivå 7
  Om ni inte avtalat om vite så kan naturligtvis vite inte utgå. Har ni använt det vanliga ABS 09-avtalet så krävs att ni fyllt i uppgifter om vitets storlek i avtalet.

  Vad du kan göra nu är att hålla inne med betalningen så mycket som möjligt. Absolut inga förskottsbetalningar. Betala bara för det som verkligen är utfört.
   
 4. E
  Medlem · Nivå 11
  Om byggaren har flera samtidigt pågående arbeten där några har avtalat vite och ett inte har det så är det givetvis jobbet utan vite som blir lidande om byggaren får problem att hinna med. Att ange en färdigtidpunkt i avtalet utan att koppla detta till ett vite är tämligen meningslöst.