Byggahus.se
Bor i ett hus som är byggt 1975 och som har parkett i hela huset. Har ett stort problem med två rum på andra våningen där golven knarrar väldigt mycket. Hur åtgärdar man det, förstår att man måste bryta upp golvet men vad beror det på ?
 
Beror väl på hur du menar.
Vad det beror på att du måste bryta upp golven? ja det är väl för att komma åt och göra nåt :)
Men du menar kanske mer varför det knarrar från första början?
Isf är det att ytor gnider mot varandra och skapar ljud, tänk frigolit på glas.
Beroende på vad du har för parkett så har någonting gett upp. Ligger det på en lumpapp så kan den vara utsliten, är det limmat så har limmet troligen gett upp och samma sak om det är spikat. Golvet är ju ändå snart 50år och får väl räknas med att behöva sig en omgång. Anledningen är säkert samma i alla fallen, någonstans har underlaget inte varit helt plant, limmet, spiken eller pappen har glappat lite och efter många års användning så sliter man på den fläcken tills det är så mycket rörelse att ljud uppstår. Vattenskador kan göra samma men det går snabbare.
Vet inget sätt att lösa det utan åverkan men du kan ju dra i lite skruv om det går dölja skallarna, tror inte det blir så snyggt men du kan nog få bort knarret. med tur kan du plocka upp golvet och lägga tillbaka samma när du gjort iordning underlaget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.