S stugan_i_skogen skrev:
Förstår vad du menar, och det står explicit i manualen att bara lägga på när lågorna falnat.
Jag brukar försöka lägga in när det är bra "korv-glöd", men konstaterar varje gång att "här hade det inte gått att grilla korv med luckan öppen". Bäst verkar vara när lågorna lugnat sig lite, men att det fortfarande brinner. Ju varmare, desto mindre rök.
Det är bra, om det ändå känns rökigt så kan det vara värt att testa att göra startbrasan med mer finkluven ved, börjar man med för grova innan det är ordentlig värme i eldstaden brukar dom inte förbrännas ordentligt utan det blir en rykande kolstubbe kvar
 
Vi har också en 90graders böj där rökröret går ca 60-70cm vågrätt. Sen kommer det ca 8meter murstock-skorsten, vi kall rökgång så kan andra inlägg puffa in lite om jag har bråttom in med ved 😅
Sen att se till att full tilluft finnes är såklart en lätt sak att glömma när skrikande barn klagar på att det är kallt inne samtidigt.
 
Klicka här för att svara
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.