Byggahus.se

Isoleringstjocklek attefall året runt

 1. A
  Medlem · 7 inlägg

  ACELM

  Medlem
  Hej!
  Är inne på att beställa en byggsats för 30m2 Attefall/Bolundare att användas som året-runt-bostad i Sthlm län. Byggsatsen är förberedd för att man ska kunna lägga till 145mm isolering i väggar och 190 mm i golv resp i tak. Då uppfyller vi tydligen Boverkets krav enl leverantören. Men min fråga är om detta räcker för att det ska vara varmt som i vilket hus som hellst även vintertid?
  Har inte landat i uppvärmningssystem än men har förstått man antingen bör välja en liten variant av luft/luft-värmepump alt. satsa på golvvärme. Vad gäller det senare måste man väl isf isolera minst 300 mm i golv? Tar förövrigt även gärna emot tips om vad som kan vara mest ekonomiskt/smart att ha som värmesystem..
   
 2. Rickard.ag
  Medlem · 2 357 inlägg
  Det är mer isolering än i mitt hus i Västerbotten så jag tror ni överlever.

  Desto mindre volym desto mindre isoleringen "behövs" så jag tror inte ni har några pengar att spara på att isolera mer. Det blir helt enkelt irrelevant med ventilation, dörrar och fönster.
   
 3. A
  Medlem · 7 inlägg

  ACELM

  Medlem
  Hej!
  Ok ett sent tack för svar Richard!
  Ett lugnande svar iaf:)


   
 4. B
  Husägare · Göteborg · 1 153 inlägg

  bossespecial

  Husägare
  Jag skulle nog säga att den mängden isolering inte uppfyller BBR med tanke på den tänkta användningen. Jag rekommenderar att först kolla med kommunen vilka U-värdeskrav som ställs på byggnaden innan ni köper byggsatsen.
   
 5. A
  Medlem · 7 inlägg

  ACELM

  Medlem
  Aha.. ja det kanske vi borde då! Enligt husleverantören ska det uppfylla Boverkets krav men kan ju hända kommunen tänker annorlunda varpå vi kanske måste lägga på +45 eller nåt.. tack!!:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.