Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Johan Enander

  Jämförelse av isoleringsmaterialen

  Tack. Jag har bara ca 60 m2, kanske blir ett högre pris då.
  Johan Enander · 22 apr · 19 svar · 40,9k läst
  ·
 2. L

  En tråd om att räkna på isolering och energiförbrukning

  Här kan man räkna på isolering, ta dock besparingen med en nypa salt, det ligger ju i ISOVER's intresse att visa stor besparing.... http://win.levandehus.nu/sparberaknare/
  lat · jan '15 · 19 svar · 53,6k läst
  ·
 3. P

  Kort om Isolering

  Åsikter om denna tråd gör här http://www.byggahus.se/forum/isolering/72017-kort-om-isolerings-traden-alla-asikter-hitat.html Kort om Isolering Det finns 3 olika sorters samlingsnamn för olika isoleringstyper Mineralull (Stenull, Glasull) Finns som Skivor, mattor & lösull Skillnaden mellan Stenull (grå till färgen) & Glasull (gul till färgen), är i stort sett att Stenull tål högre
  Per-Erik · aug '07 · 0 svar · 36,6k läst
  ·
 4. J

  Isolera tak uterum. Ångbroms?

  Jag vet inte var du har hittat uppgiften om 10 ggr tätare, men i äldre Byggnormer (SBN 67 och SBN 75) talar man om minst 5 ggr. Eftersom ditt uterum inte ska vara permanent uppvärmt bör du inte använda plastfolie, som har ett extremt högt ånggenomgångsmotstånd, utan istället en ångbroms som tillåter fuktdiffusion även åt andra hållet. Dagens byggnorm (BBR) innehåller inga konkreta
  justusandersson · 12h · 2 svar · 102 läst
 5. M

  Ta isär & återanvända PU-skumtätade cellplastskivor?

  Ok, tack!
  maratonic · 2d · 5 svar · 130 läst
 6. Johannes Carlsson

  Vinterisolera källardörr

  Tänker du lägga isolering mellan två dörrar i samma öppning? Jag hade i så fall kört med en bit tillskuren cellplast/prr och satt fast på ena dörren med dubbelhäftande tejp. (Lite enkelt och provisoriskt)
  Johannes Carlsson · 2d · 1 svar · 65 läst
 7. R

  isolera med polyuretan

  Jo den är perfekt
  RSRC · 2d · 18 svar · 8,8k läst
 8. Martin_B

  Asfaboard eller vindpapp?

  [citat] [citat] [citat] Ingen som kan komma med ett fjärde alternativ? Så blir det ännu lättare att avgöra vad som faktiskt stämmer :rofl::crysmile:
  Martin_B · 3d · 9 svar · 42,0k läst
 9. Tomas Sör

  Bygga om kallvind till förråd

  Vad tror forumet - skulle följande avfuktare funka om man skulle isolera kallvinden? https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/inomhusklimat/luftavfuktare/woods-sw38fw/1003342.9403/ Då kanske inget element skulle behövas?
  Tomas Sör · 3d · 3 svar · 263 läst
 10. J

  Isolera vindstak utan luftspalt

  Det finns en hel del praktiska försök som visar att isolerade yttertak utan luftspalt fungerar om yttertaket är försett med en diffusionsöppen duk och det finns en diffusionsspärr på insidan. Fuktcentrum vid LTH (består av flera institutioner) har en hemsida ddär man kan läsa ett antal studier inom området.
  justusandersson · 3d · 1 svar · 151 läst
  ·
 11. L

  Isolera 60-tals platt tak

  har köpt ett 60-tals hus med lågt lutande tak. Har förstått att det sannolikt är kutterspån som isolering. Verkar dessutom vara någon form av trätak som håller isoleringen på plats. Ingen lucka till vinden finns. Till min fråga, skall man tilläggsisolera vinden när innertaken ändå byts ut och möjligheten finns? Hur skall man i så fall göra detta?
  Lewdis · 4d · 0 svar · 102 läst
  ·
 12. N

  Isolera innervägg

  [citat] Tack så mycket för svaret . Nej jag har luft/vatten .
  Nicolae · 7d · 11 svar · 264 läst
  ·
 13. CHEMAS

  Tilläggsisolera putshus från 1930

  Hade jag varit i din sits hade jag iaf reglat ut med 45or. Isolerat. Plastat. Osb o gips. Men det är jag det.
  CHEMAS · 7d · 4 svar · 250 läst
  ·
 14. H

  Ångspärr i nybyggd sommarstuga

  Har man 15+ året runt rekommenderas plast, så kallad ångspärr. Har man inte det rekommenderas istället en ångspärr, som släpper igenom en del av fukten. Har aldrig hört att dessa rekommendationer ändras pga isolertjocklek. Finns ju alternatvi med hygroskopisk isolering då man ej behöver något av dessa men den isoleringen är dyrare.
  huggan · 7d · 1 svar · 97 läst
 15. GoForIt

  Isolera förråd

  Vindpapp/folie är självfallet att föredra. Plast i väggen kan alltid diskuteras om du bara ska hålla frostfritt. Ska du ha fullt uppvärmt, så ja.
  GoForIt · 9d · 3 svar · 131 läst
  ·
 16. Cancerman_777

  Tilläggsisolera

  [citat] Nej, inte annat än att det inte blir luftspalt då...
  Cancerman_777 · 11d · 21 svar · 486 läst
 17. Cabaooman

  Kryper tjälen ner i/runt dräneringsbrunn?

  Long story.. :) Den gamla slangen låg ut med huset 4 meter innan den svängde ut mot gatan. Då det inte finns ritningar på rördragningen och slangen inte var markerad lyckades jag gräva av den. Efter att kommunen konstaterat att deras ventil gått sönder då de stängde av vattnet passade de på att flytta ut en ny till gatan där den ska sitta. När den gamla ventilen grävdes upp insåg
  Cabaooman · 12d · 2 svar · 102 läst
  ·
 18. B

  Inreda och isolera övervåningen med snedtak i detta fall en Smålandsvillan SMV

  Tips. För att foga samman vindskydd och plast så ska KISO Butylband 358 vara gjort för det ändamålet enligt kontakt med dem.
  belz · 12d · 409 svar · 142,9k läst
  ·
 19. Oldboy

  Isolera kattvind

  Bilder skulle underlätta betydligt. Normalt är det en idiotiskt "lösning" med kallvindar på hus från 70-talet och framåt. Vi har likadant. Byggt -80. I våra kattvindar finns dock inget golv alls. Det ligger bara isolering mellan reglarna i mellanbjälklaget. Sedan sträcker den sig 10-20 cm in under kattväggen, och sedan bara luft. Då vi bor på landet med en faslig massa smågnagare så
  Oldboy · 12d · 3 svar · 269 läst
 20. Jarlingar

  Isolering invändigt i källare?

  [citat] NEJ! Det går att isolera på insidan men då ska man ha väldigt bra koll på vad som sker med daggpunkten.. Ovan mark går det utmärkt att isolera däremot (y)
  Jarlingar · 14d · 3 svar · 214 läst
  ·
 21. U

  Fråga kring tilläggsisolering eller inte

  Den varma delen av byggnaden är 43kvm och om jag inte räknar helt galet så tappar jag drygt 1.7kvm på att isolera mera, det är yta jag kan vara utan. Så jag tar och kör på! Tack för alla svar, det är skönt att bolla tankar med andra!
  uffe81 · 14d · 9 svar · 313 läst
 22. S

  Kan man byta isolering i trähus från 20-talet?

  Det bör påpekas att materialet i sig inte förlorar nå isolerande egenskaper. Problemet är ju att det sjunker ihop och skapar oisolerade partier. Det är alldeles för många som skyfflar ut utmärkta material i onödan när det kanske bara behöver kompletteras på nåt vis. Kanske inte så lätt i stående väggar men ändå.
  Stefan1972 · 15d · 5 svar · 336 läst
 23. P

  Glipa från golv till vägg

  [citat] Undrade just vilken jag skulle välja - varför välja plastad framför vanlig och vice versa?
  Plantarn · 16d · 3 svar · 176 läst
  ·
 24. M

  Göra egen lösull av rester av isolering med skivor

  [citat] Jag tror det blir svårt att bygga en fläkt/sug som klarar av att transportera isoleringen längre sträckor. Jag tror också det kan bli svårt med ganska tunn slang. De som professionellt gör detta har ju rejäla grejjer. För mig fungerade det utmärkt att bara lyfta upp den tillverkade lösullen i stora säckar och hälla ut den och kratta på plats men då gjorde jag ju en hel vind
  Marsman80 · 16d · 11 svar · 3,4k läst
  ·
 25. F

  Isolera kattvind med lösull, var skall luftspaltskivan vara?

  [citat] Jag har pratat med en firma här i Skåne som isolerar med cellulosalösull och frågade om det måste finnas en luftspalt. Det finns vanlig takpapp utan på råsponten dvs inte diffusionsöppen. Svaret från dem var att behålla ett litet luftspalt på 2-3 cm men inte öka ventilationen ytterligare.
  Fixerskan · 16d · 8 svar · 328 läst
  ·
 26. L

  Tilläggsisolera vägg inifrån på fritidshus

  Hej hej, Mitt i en renovering av ett fritidshus byggt -66 i Stockholmsområdet. Vägg bestående av (utifrån och in) panel -> vindpapp -> typ 10 cm glas ull -> plast -> 10 mm målad spånskiva som ytskikt. Elanläggningen är original, ojordad och dragen med kulo bakom golvsocklarna. För att få lite bättre isolering och förenkla för ny eldragning tänkte jag regla på befintlig vägg med 45
  lasa7 · 17d · 0 svar · 127 läst
  ·
 27. ricebridge

  Isolera cykelförråd utan att väggarna blir för tjocka

  [citat] Visst behöver man inte bekymra sig om fuktspärr heller, när man kör med PIR, eller?
  ricebridge · 17d · 13 svar · 433 läst
  ·
 28. R

  Isolera på insidan mot yttervägg bakom ny väggpanel?

  Tack för ditt svar. Jag ska drick mitt morgonkaffe i två timmar nu och om ingen har några invändningar så kilar jag efter det iväg till Bauhaus och köper lite isolering.
  Rooney · 18d · 3 svar · 192 läst
 29. J

  Luftspalt med linisolering?

  Jag instämmer i det som Microkatten skrev. Luftspalten behövs framför allt för att takmaterialet (råsponten) ska kunna torka ut. Det kan ju också uppstå läckage ovanifrån. Linet är nog tillräckligt hygroskopiskt för att inte släppa igenom så mycket fukt inifrån. Några hönor producerar dock överraskande mycket värme (och en hel del annat också).
  justusandersson · 20d · 2 svar · 203 läst
 30. Johannes Carlsson

  Vill isolera

  Vill du ha mer specifik hjälp är det bara att ladda upp massa bilder och beskriva dina tankar
  Johannes Carlsson · 21d · 2 svar · 188 läst
 31. D

  Isolering 60-tals hus badrum

  [citat] Ok, som det ser ut nu så har en isoleringsmatta spikats fast med träbitar i sidan på varje takbjälke så den hänger ned och luftspalt bildas mellan tak och isoleringsmatta. Den är klädd med något pappliknande som ska hindra vatten från att suga in i isoleringen gissar jag? (Ser ut som ett oskönt duntäcke) Under den finns ytterligare en skiva isolering tätt lagd . Min tanke är
  DaDolly · 22d · 2 svar · 168 läst
  ·
 32. Johannes Carlsson

  Bygga om övervåning i gammalt hus, hur isolera?

  Bygg då en innervägg i kattvinden och isolera utanför den. Typ 400mm isolering är bra om du ändå har plats för det. [bild]
  Johannes Carlsson · 22d · 4 svar · 245 läst
  ·
 33. P

  Temperaturskillnad efter rivning av innervägg källare

  Jag befinner mig i startgropen inför att renovera en del av min källare. Huset är 50+50 kvm i suterräng, varav halva källaren är boyta med ett litet gästrum och ett badrum och halva källaren är förråd. Förrådsdelen ligger längst in i huset och är helt under marknivå. På 90-talet isolerade man detta förråd inifrån med träreglar, cellplast, byggplast och träpanel. Jag har som
  paulenius · 23d · 0 svar · 158 läst
Laddar...