Byggahus.se

Isoleringskaos på kattvind

 1. M
  Medlem Nivå 5
  Vårat hus har besiktats två gånger, först vid inflyttning och sen ytterligare en gång i samband med att vi skaffade villaförsäkringen, och ingen påtalade något särskilt om kattvindarna trots att båda var inne och kikade där.

  Efter att vi bott ca ett halvår och överlevt första vintern så tog jag mig själv första titten för att se om isoleringen gick att förbättra då vi fryst lite under vintern med hög elkostnad, och synen jag möttes av var inte särskilt trevlig.

  Jag kan inget om isolering och vågar inte heller börja åtgärda själv med risk för att få fukt på fel ställe om jag gör fel så vi håller på att samla in offerter på att kika och åtgärda men de är extremt svårflörtade att ens få ut så fortfarande ingen som varit hit och kollat så jag tänkte jag frågar här för att åtminstone få ett hum om vad som kan ha hänt och vad som kan göras.

  I den ena vinden ligger det någon enstaka säck med ihoprullad tillsynes gammal och använd (massa sågspån överallt) isolering ovanpå plankorna, under plankorna är det tomrum som om det legat mer isolering där och sen ser man ovansidan (papp) av vad jag antar är ett lager isolering direkt under taket till nedervåningen.

  På andra kattvinden ligger det på de flesta ställen mer stora skivor istället för plank, samma tomrum under på flesta ställena med bara några rester av gammal isolering här och där men ca 1/5 av innersta delen har mängder av gammal isolering i och utanför plastsäckar staplat hela vägen upp till taket.

  Har tidigare ägaren avbrutit nån omisolering mitt i eller är det nått de rivit ut p.g.a fukt eller vad kan vara orsaken till att det ser ut såhär?

  Och viktigare, vad kan jag göra för att förbättra isoleringen till vintern? Spruta in lösull? Mosa in ny fräsch isolering i tomrummen under planken?

  Alla tips och förslag vore väldigt uppskattad.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  untitled.png

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  untitled1.png

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  untitled3.png
   
  Redigerat 15 jul 2016 08:26
 2. Enk Projektet
  Medlem · Nivå 14
  Riv ur allt så du kan se hur det ser ut...lägg upp bilder och frågor här så kommer du få svar på lämpliga åtgärder.
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem · Nivå 10
  Mineralullen är nog sånt som har lämnat ifrån när tidigare ägare isolerat nått annat. Sen har han slängt in det dit för att han inte hade nån annanstans att slänga det. Riv ut mineralullen, bräderna och skivorna och fyll facken med ny isolering.
   
  • Laddar…
 4. T
  Medlem · Nivå 9
  Ja det ser ut som kattvindarna använts som "bra å ha" förråd.