Byggahus.se

Isolera på trall i uterum.

 1. S
  Medlem · 6 inlägg

  Sebastian Cleber

  Medlem
  Hej
  Har ett sommar uterum som står på en trall. Det drar in luft underifrån för den inte är isolerad. Vill göra det lite mysigare och lägga en uterumsmatta men tänkte att jag kunde isolera lite innan för att få bort draget. Några tips på bästa tillvägagångssätt. ? (Trallen står på plattor och är nära marken).:D
   
  Redigerat 27 aug 2018 14:58
 2. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 550 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Har du någon höjdskillnad mellan golvet och inomhus? Isåfall kan du ju bygga ett nytt golv ovanpå det gamla, fylla ut med någon form av isolerskivor och vindpapp och sätta ny trall. I annat fall, skruva av trallen, isolera och lägga vindpapp och skruva tillbaka trallen (eller sätta ny, beroende på skicket).

  Eller om du har tur, så kanske det går att komma åt att skjuta in skivorna mellan reglarna från sidan? Så att du slipper skruva loss trallen?
  Ett av syftena med vindpappen är att isolerskivornas ljusa färg inte ska lysa genom trallen, men ska du ha matta på hela ytan gör det inte så mycket att det inte blir någon vindpapp i det fallet.
   
 3. S
  Medlem · 6 inlägg

  Sebastian Cleber

  Medlem

  Har i stort sett ingen höjdskillnad tyvärr.Trallen har legat 3 säsonger så skruvarna är svåra att komma åt och går inte komma åt från sidan. min tanke var om jag skulle kunna lägga cellplast och sen lägga uterumsmattan på det.Vill ha bort det mesta av fukten eftersom det immar igen på fönster .
   
  Redigerat 27 aug 2018 16:11
 4. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 550 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Cellplasten håller inte för det. Du får isåfall lägga nån sorts golv.
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · 274 inlägg

  MrElliott

  Medlem
  Tyvärr måste du göra ett större ingrepp om det ska hålla på sikt. Fukten drivs upp av värmen i uterummet (som är större än ute och i marken även om det inte finns någon extra uppvärmning). För att bli av med fukten måste du lägga ett tätt golv men om det inte blir ordentligt isolerat kommer det i alla fall att dra fukt som kondenserar under golvet och orsakar mögel och fuktskador.

  Jag hade tagit bort trallen, grävt ur, grundat med grus, isolerat 20 cm med cellplast, gjutit en ca 10 cm platta och lagt ett nytt trägolv uppepå.
   
 6. Dan_Johansson
  Allvetare · Västra götaland · 4 449 inlägg

  Dan_Johansson

  Allvetare
  Från att lägga in en matta till att riva ett uterum och bygga ett nytt, på fem inlägg, det måste vara rekord! ;)
   
 7. Nefrums
  Hobbysnickare · Lomma · 689 inlägg

  Nefrums

  Hobbysnickare
  En sådär underlags matta som man har under golvvärme på kalla golv kanske hade funkat?
   
 8. S
  Medlem · 6 inlägg

  Sebastian Cleber

  Medlem
  Riva upp var inte aktuellt. Fick tyvärr strunta i mattan. Köpte 30mm cellplast och la ut, sen laminatgolv över det. Får se hur länge det håller. Tack för tips och råd.
   
 9. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 550 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Du får avge regelbundna rapporter ;-)
   
  • Laddar…
 10. A
  Medlem · 7 inlägg

  arpearp

  Medlem
  Hur har det gått?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.