Byggahus.se

Installation av skorsten

 1. A
  Medlem · 104 inlägg

  AM86

  Medlem
  Vi bygger ett lösvirkeshus och skall nu sätta ångspärr och gles i taket. En vill prioritera att montera skorstenen härnäst för att sen kunna spruta lösull på vinden. Elda-butiken vill komma in och montera skorsten och braskamin i ett svep när det är 2-4 veckor kvar innan slutbesiktning, dvs när golv, innertak och allt är färdigställt men då måste vi skyffla undan lösullen eller bygga schakt. När skulle ni erfarna montera skorstenen?
   
 2. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Varför ska dom komma in och rota i isoleringen , det finns igen anledning till det , ska dom ha jobbet så får dom rätta sig efter er , det är inte bara att komma efter isoleringen , dom måste gå i den fram till där skorstenen ska vara , skulle aldrig godkänna ett sådant förfarande , vill dom ha jobbet och ni vill att dom ska göra det , så har dom att följa eder vilja och inte komma med egna ideer ,annars byt ut leverantör , säg det till dom , det brukar bli en annan ton i skällan då
   
 3. klaskarlsson
  Medlem · Stockholm · 4 346 inlägg

  klaskarlsson

  Medlem
  Jag antar att det beror på att det blir billigare att komma ut en gång och montera skorsten och kamin i ett, och att det inte går att sätta in kaminen om dom kommer innan isoleringen ?

  Så antingen kanske ni kan fixa så kamin + skorsten kan sättas in helt innan ni isolerar (så kan dom komma då) eller så får ni kanske betala lite mer för att dom skall komma två ggr ?

  /K
   
 4. L
  Bannad · 6 737 inlägg
  Vet inte vilken skorsten som kommer , men ibland står den på kamin eller spis som är ett fast underlag , kamin ställs på plats , hålet upp centreras , och skorsten monteras
   
 5. HasseTeknik
  Medlem · Uppland · 4 475 inlägg

  HasseTeknik

  Medlem
  Om man inte ska bygga schakt, så är det ju mycket enklare och oftast t.o.m. nödvändigt att kaminen står på plats när skorstenen monteras.
   
  • Laddar…
 6. Tomture61
  Självbyggare · Luleå · 2 529 inlägg

  Tomture61

  Självbyggare
  Vad ska kaminen stå på ? parkettgolv eller ...
  Färdigt golv måste ju finnas innan kaminen kan ställas på plats om det nu inte är ngt större,
  typ kakelugn eller ngn kollos på flera ton.
  Såga hål i innertaket går ju lika bra att göra när det tex är målat.
  Runt kaminröret på vinden/lösullen placeras stenull närmast kaminröret så ....
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.