Byggahus.se

Ikea slutar med skruvar och verktyg

 1. F
  Medlem · 2 862 inlägg
  Det tar inte 1,5 h att montera ihop en Paxstomme. Principen är ju samma som alla andra stommar, med plugg, kopplingsskruv och snäckbeslag. Det som tar tid är att montera skjutdörrar om man ska ha det.
   
  • Laddar…
 2. Snailman
  Medlem · Västra Götaland · 5 050 inlägg

  Snailman

  Medlem
  Så när värden åker iväg nån halvtimma för att köpa nåt han glömt, så hinner en gäst plocka isär 20 IKEA möbler, och är de fyra kan de hinna med 80 ST = hela hemmet, låter roligare än tex postitlappar på allt och mindre jobbigt.
   
 3. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser · Västra Götalands · 8 684 inlägg

  lars_stefan_axelsson

  Besserwisser
  Njae, sedan så skruvas ju beslag mellan dem som fyller samma funktion som spikarna på äldre versioner. Så ingen större skillnad där.
   
 4. Strip
  Medlem · Västra Götalands Län · 1 174 inlägg

  Strip

  Medlem
  Fantastisk idé! För mig som monterar allt dränkt i Bostik trälim vinter blir ju detta ännu bättre och starkare. Love it!
   
 5. richardtenggren
  Självbyggare · Gävle · 4 482 inlägg

  richardtenggren

  Självbyggare
 6. B
  Medlem · Stockholms län · 25 264 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  Måste ju gå fortare än att spika fast bakstycket med en massa småspik.
   
  • Laddar…
 7. A
  Husägare · Kalmar Län · 13 673 inlägg

  AndersSPremiumikon: Trä

  Husägare
  Det är ju då vi Byggahusare har plockat fram klammerpistolen och på 30 sekunder slagit fast bakstycket. För eller nackdel får läsaren avgöra men det sitter fast och blir otroligt stabilt, men går knappast att demontera utan att bakstycket kan trasas sönder där klammern sitter.
   
 8. lars_stefan_axelsson
  Besserwisser · Västra Götalands · 8 684 inlägg

  lars_stefan_axelsson

  Besserwisser
  Tja, spåren på sidan är ju där på nyare möbler också, så det är bara ungefär lika många spik som beslag som skiljer. Även om det skulle gå något lite snabbare så är det ju inte någon avgörande skillnad om man nu inte monterar stommar på ackord.

  Jag drog ihop garderober från IKEA till tre sovrum för några månader sedan och det var ju inte spikandet av baksidorna som var problemet. (Det var skjutdörrarna som någon nämnde ovan. De tog en stund.)
   
 9. tommib
  Bergsfogde · Stockholm · 14 154 inlägg

  tommibPremiumikon: Hand

  Bergsfogde
  Det jobbiga med pax är att hantera delarna. När man väl lagt dem på plats tar det inte många minuter att dra i alla kopplingsbeslag osv. Skjutdörrar har jag aldrig monterat men jag kan tänka mig att det är besvärligt.

  Det jag tyckte var läskigast i videon var påståendet att ungdomar idag växer upp med mobiltelefon i näven och därför inte har vana att hantera en skruvmejsel. Alltså, att montera ihop en IKEA-möbel kräver i de flesta fall så väldigt lite av användaren att jag ibland tvivlar på mänskligheten när jag ser folk som inte får ihop det.

  Tur att mina barn är intresserade när jag bygger i alla fall. Det blir till att handla mer barnanpassade verktyg och bygga lite i sommar tror jag....
   
 10. E
  Medlem · 17 inlägg

  Eric Palmer

  Medlem
  10-15 minuter brukar en stomme ta att få ihop om man kan montera den liggande.
   
 11. B
  Medlem · Stockholms län · 25 264 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  När en på Ikea säger hur lång tid det tar är det väl inte väl erfarna byggare hen utgår ifrån utan hur lång tid det tar för en 20-åring som just flyttat hemifrån att göra det med en kompis/sambo.

  Ingen som minns hur det var första gången ni skulle montera ihop en möbel? :thinking:
   
 12. useless
  Lök. · Gävleborg · 22 780 inlägg

  uselessPremiumikon: Badkar

  Lök.
  Jag har monterat kanske en handfull paxgarderober under min livstid. Kan inte komma ihåg att det har tagit 1,5 timmar... Möjligen 30-40 minuter första gången.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.