Byggahus.se

Husdrömmar: Amy och Love återupplivar ödehus i Vinslöv

 1. K
  Självbyggare · Kalmar · 189 inlägg

  krenr09

  Självbyggare
  Grymt fin renovering! Ser ut som samma fönster vi har valt till vår renovering/utbyggnad. Är väldigt nöjda med dom. Gillar att det är svart profil i glaskassetten istället för alu samt att dropplisten är lackerad.

  Alla som gjort stora renoveringar vet att man får kompromissa med olika saker för att komma till slutmålet, vilket oftast är ett hyffsat färdigt hus!
   
 2. O
  Medlem · . · 276 inlägg

  Olaf3

  Medlem
  Ungdomarna har gjort ett jättefint jobb med ödehuset och jag, 60+ och har helrenoverat fönster till många hus under mitt liv, är helt på deras linje om fönsterbyte. Det verkar vara nåt som engagerat så många människor som tycker så mycket om vad andra ska göra. Kasta utan ånger och sätt in moderna fönster säger jag.
  Själv har jag för alltid renoverat och målat mitt sista fönster för nu har jag bara fönster med alu klädd utsida. Och jag är så grymt glad över det.

  Och jag gillar inte påhoppen och snudd på näthatet mot ungdomarna. Skärp er surgubbar och surkärringar. Hoppas ni uppfostrat era barn bättre än ni själva uppför er på nätet bakom dold identitet.
   
 3. B
  Byggnadsvårdare · gävleborg · 423 inlägg

  Bjor

  Byggnadsvårdare
  Programmet såg jag. Där sa dom att dom bytte för att få bort lite ljud från tåget, sen skrev någon här att det var för att dom påstod att dom var förstörd, sen läste jag också här att det verkade vara för att få lika fönster i hela huset. Sa jag trodde att det var dom som inte kunde hålla sig till sanningen om varför dom rev ut fönsterna. Så vad som är sant det vet nog bara dom. Fast att dom får till utseendet på fönsterna så reflekteras ljuset så konstigt på glasen, det ser hemskt ut, men dom tycker nog det är fint på nå konstigt sätt.
   
  • Laddar…
 4. O
  Medlem · . · 276 inlägg

  Olaf3

  Medlem
  du varken kan eller ska yttra dig om för dig okända människors kunskap. Du vet inget om det bara för att du sett ett tv program. Sån här låg nivå på inlägg får mig att må illa. Skärp er ni som håller på så här. Personligen tycker jag det börjar närma sig en gräns när Bygga Hus forumet får överväga sluta med såna här trådar.
   
  • Laddar…
 5. J
  Medlem · stockholm · 3 387 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Håller med att det känns fel att på detta forum diskutera renoverarnas personliga aspekter – men både stil, smak och byggteknik kring tex fönsterbyte tycker jag absolut hör hemma här. Och programledarna och programupplägget tycker jag är fritt att kritisera, Gert är en offentlig person och har själv vass tunga så där har jag inga betänkligheter att kommentera…


  Att man ”tjänar” på att byta fönster håller jag helt med Bjor om att man måste ”tvätta bort” – detta är något som tillverkare av nya fönster felaktigt sålt in. Nya fönster är oftast ekonomiskt en förlustaffär. Lura inte andra som läser på forumet att fönsterbytet alltid kommer ha en positiv avkastning – det är oftast tvärt om! Ljud och energi går enkelt att uppgradera på gamla fönster till en nivå som mäter sig med normala 3-glasfönster. För er som inte ser någon skillnad på gamla och nya fönster – lyssna på Ulla Skoogs sommarprat, gå ut och titta på grannhusen. Kanske kommer det som en uppenbarelse när ni väl börjar titta efter detaljerna! Eller ser ni inte detta eller tycker att plastfönster är snyggare – ja, då är det fritt fram att tycka så. De flesta har inte ens funderat utan går på det fönsterförsäljarna säger…


  Att så många reagerar på fönsterbyten är nog att det gjorts väldigt många okänsliga fönsterbyten där fönster i bra skick bytts mot sådana med helt annat utseende. Dessutom där man hävdar att man har kort återbetalningstid för kostnaden. Det är synd att ”lura i” folk denna sanning. Hade en bekant som ett tag jobbade på en av fönstertillverkarna som jag bollade lite av detta med, han hade själv inte funderat över aspekterna av gamla fönster, kulturvärde osv.


  Att det kan vara mer rationellt att byta fönster än att renovera – att vissa gillar plast och aluminium mer än trä – att putsning av gamla fönster är krångligare – ja, skälen att byta till nya fönster är många (även om skälen att behålla enligt mig är fler), men använd RÄTT argument.

  Hur det var i detta fallet är svårt att spekulera om, jag vet inte, men lyfter funderingen mer generellt...
   
 6. F
  Byggveteran · Höllviken/Malmö, Skåne · 4 062 inlägg

  falkn

  Byggveteran
  Lägg ner nu för fan. Du har gjort det väldigt tydligt vad du tycker i frågan.

  Släng gärna upp en bild på dina egna fönster.
  Skulle tro att de flesta som gnäller om fönsterbytet själva sitter med plastfönster hemma alt. en salig blandning av olika fönster.

  Man kan tycka vad man vill om deras renovering, jag tycker inte heller allting var smakfullt eller rätt gjort, men alla gör sina egna val. Just de nya fönstren tycker jag dock blev bra, även om jag nog hade valt en kulör närmre originalet.
   
 7. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 218 inlägg

  Marlen Eskilsson

  Administrator
 8. Aqve
  Medlem · 1 inlägg

  Aqve

  Medlem
  Man ryser när man ser hur de gjorde med fönstren!
   
  • Laddar…
 9. A
  Byggveteran · Skåne · 437 inlägg

  Argastesnickaren

  Byggveteran
  Finns alltid olika åsikter när folk renoverar gamla hus.
  Dock alla som spyr galla över hur vissa väljer att renovera sitt drömhus varför har inte ni köpt huset och gjort som ni vill med det.
  Hus som har stått tomma i många år eller varit tillhåll för allsköns uteliggare visst är det väl bra att vi har folk som har orken och pengarna att göra något bra med dom?
  Att det sen inte passar alla vad spelar det för roll?
  Vi ska vara tacksamma för att någon bryr sig om både detta och andra hus och gör det till sitt hus.
  Om alla tycker om samma saker visst vore det synd?
   
 10. R
  Medlem · 1 905 inlägg
  Jag som bor i samma kommun ser hellre att någon renoverar upp ett ödehus efter sitt eget tycke. Det är nämligen så att Hässleholms kommun skall riva majoriteten av rucklen som står, så det är bara glädjande att någon har köpt detta och renoverat istället för att kommunen skall riva det. Finns nämligen en del hus runt om som bara ser förfärliga ut. Jag håller med kommunen om att riva skiten. Men anser väl att det isåfall skall falla på ägarnas kostnad.

  Så att gnälla egentligen om hur någon ens gör med sina ägor är bara konstigt.
   
  • Laddar…
 11. A
  Byggveteran · Skåne · 437 inlägg

  Argastesnickaren

  Byggveteran
  Jag vet.
  Bor i samma kommun som du:)
   
  • Laddar…
 12. N
  Medlem · Skåne · 177 inlägg

  Nephew

  Medlem
  Så här kan man också göra.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.