Byggahus.se

Honda Miimo 2015

 1. M
  Medlem Nivå 8
  Inne på tredje säsongen med Miimo nu. Just nu står han i uterummet och solar sig i väntan på att jag ska lägga ner slingan. Hade problem i höstas med att slingan gått av på två ställen pga. för ovarsam spikning. Kabeln ärgar ganska kvickt om det kommer fukt innanför höljet.

  Uppdateringen av Miimo i år verkade vara hela vita kåpan, stoppknapp och framhjul. Superb service att de förbättrar produkten även efter att man köpt den. Definitivt värt pengarna att köpa kvalitet :) Iaf vill jag intala mig det :p

  Såg att dom släppt nya modeller som heter 310 och 520 med lite uppdaterade funktioner och dessutom lägre pris!
  Kantklippning, spiralklippning, nattläge, klippmotor som snurrar åt båda hållen, digital signal och passagekontroll som fixar ner till 100cm mellan trådarna. Även nydesignad klipptallrik och hjul.
  Undra om det går att få någon av de nya funktionerna i sin 300 ?
   
  Redigerat 5 maj 2015 21:13
 2. 5.2 racing
  Medlem Nivå 12
  Köpte en 520 idag. Var helt inne på en 216 awd eller 214tc.

  Återkommer med recension.
   
 3. G
  Medlem Nivå 2
  Har köpt en 310, men den står och vilar i källaren tills vi har fått huset putsat. Återkommer också med synpunkter när den börjat rulla.
   
 4. M
  Medlem Nivå 8
  Låter bra.. Välkomna i Honda-klubben ;)
  Följer man bara installationsanvisningen så fungerar den riktigt bra. De problemen jag haft är de gånger jag tänjer på kraven i manualen :p

  Jag frågade supporten om programvaru-uppdatering för att likna 310 med tex kantklippning och nattläget. Det var inget dom visste just nu, men mitt önskemål var skickat till utvecklingsavdelningen.
   
 5. 5.2 racing
  Medlem Nivå 12
  Min Miimo måste ha nån diagnos. Gick och laddade vid stationen i morse men det var för kallt för laddning, sen skulle han ändå gå hela slingan innan laddning vilket resulterade i att han laddade ur?? WTF.

  Har släppt ut honom på min gräsmatta med alldeles för högt gräs från början men Klippon jag har har drabbats av haveri så har väl inte gett Miimon bästa förutsättningar.
   
 6. M
  Medlem Nivå 8
  Nu är Miimo provisoriskt installerad. Snart dags för uppgrävning av tomten, därav provisorisk installation.
  Den rullar på perfekt med nya knivar....
   
 7. 5.2 racing
  Medlem Nivå 12
  Studsmattan är en riktig knivdödare. Måste bygga om rörramen på nåt sätt.
   
 8. W
  Medlem Nivå 1
  Hej
  Jag har startat en tråd/fråga ang val mellan Automower 310 och Miimo 310. Vet inte hur man kopierar frågan så jag ställer den här också.

  Upplever ni att Hondans ljud är "störande" speciellt med fläkten som någon sagt "väser"
  Tack
   
 9. M
  Medlem Nivå 8
  Nej, det gör jag inte. Miimo 310 har inte fläkten längre utan en helt ny klipptallrik, utan skruvar och med muttrar och knivarna ovanpå. Hjulmotorerna låter mer än vad Husqvarna gör, men det är för att Miimo gå så pass mkt snabbare. Stör det på natten finns det numera ett nattläge där klipparen kan ställas in till att gå långsammare på natten. Många andra nya funktioner finns också i den..
   
 10. M
  Medlem Nivå 8
  Jag är lite ledsen för tillfället..

  Min avspärrning under studsmattan fungerade inte som tänkt efter att ungarna hoppat på den. Nu är det nog dags för en reparation tror jag.. Lyssna här:

  [video=youtube;x-CoZ1H7rUQ]https://www.youtube.com/watch?v=x-CoZ1H7rUQ[/video]

  Knivmotor blockerad kommer upp, imorgon blir det en tur till robotsjukhuset...
   
 11. W
  Medlem Nivå 1
  Tack Mattis
  Bra att fläkten är borta, det blir nog Hondan:)
   
 12. M
  Medlem Nivå 8
  Du lär inte ångra dig 😉
   
 13. W
  Medlem Nivå 1
  Redigerat 23 maj 2015 14:14
 14. iSnobben
  Husägare Nivå 17
  Jag grävde ner benen på studsmattan så att det bara blev stolparna kvar så att säga. Har funkat jättebra med min klippare (HQ 310 visserligen)
   
 15. M
  Medlem Nivå 8
  Jo det ska jag också göra. Dessutom ska jag förse benen med rörisolering för att lindra smällarna lite men främst ljudet av smällarna.

  Det är knivmotorn som är kass på min klippare. En sådan kostar 980kr + moms och arbete. Inte så farligt trodde den skulle kosta mer.
   
  Redigerat 26 maj 2015 06:02