Byggahus.se

Hitachin gav upp idag, tips på ny 18v skruvdragare

 1. N
  Medlem · Västernorrland · 496 inlägg

  nochl

  Medlem
  Hej,

  Jag har blå bosch 10.8v och 14.4v samt en Hitachi 18djl som brann idag när jag körde hålsåg. Har även en billig elborrmaskin för de rena borrjobben.

  14.4v Boschen brann förra året och då bytte jag motor för ca 300kr. Funderar på att göra det i Hitachin också men undrar om det är värt det då batterierna ändå verkar ha tappat mycket kapacitet.

  Det jag behöver är en bra, stark, billig 18v skruvdragare med dubbla batterier av hyffsat märke. Köpte Hitachin med väska o dubbla batterier för ca 4 år sedan för 1000kr vilket jag tyckte var mycket prisvärt då.

  Funderar på om slagfunktion är något jag behöver. Jag har kört lite med en och det väsnades ganska ordentligt. Eftersom jag skruvar i motorer en del lockar en maskin med slagfunktion lite om man kan använda den som mutterdragare också.

  Tips o erfarenheter mottages gärna.
   
 2. N
  Medlem · Västernorrland · 496 inlägg

  nochl

  Medlem
  Beställde precis en motor för ca 300kr inkl frakt. Letar ändå en ny och kollade på hitachi wh18dbdl2. Vet nån om batterierna passar mellan dessa? Hade isf varit en bra uppgradering.
   
 3. nanowire
  Hobbysnickare · Södermanland · 4 978 inlägg

  nanowire

  Hobbysnickare
  Så länge det är slide-in-batterier så passar det (och det är det enligt en googling).
  wh18dbdl2, och dito 36-volt, är fantastiska maskiner. Starka, robusta samt väldigt bra för finliret. För mindre skruvar kopplas inte slagmekanismen in. Jag skruvar det mesta med dom, stort som smått (y)
  Det du missar är borrning, funkar för med borr hexfäste men det ersätter inte en maskin med chuck som borrmaskin.
   
  • Laddar…
 4. N
  Medlem · Västernorrland · 496 inlägg

  nochl

  Medlem
  Tack för svaret, jag slog till på en WH18DBDL2 utan batterier. Byter jag motor i den gamla borrskruvdragaren tror jag det blir en bra kombo för det mesta.
   
 5. S
  Medlem · 85 inlägg

  spider22

  Medlem
  Makita 18v är grymt bra pestanda till sitt pris
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.