Byggahus.se

Hantverkarnas "rabatter" kan vara olagliga

 1. useless
  Lök. · Nivå 25
  Vilken bra rabatt ni har...

  Bruttopris 6 575,00 SEK
  Rabatt -3 287,50 SEK
  Summa 3 287,50 SEK
   
  • Laddar…
 2. kulle
  Medlem · Nivå 11
  Bruttopris 6 575,00 SEK
  Rabatt -4 320,43 SEK
  Summa 2 254,57 SEK
   
 3. Alfredo
  Medlem · Nivå 19
  Intressant. Jag trodde i min enfald att "bruttopriset" var ett och samma för alla... Men visst, i "grossist-hantverkarbranshchen" ska väl inget som har med priser att göra vara begripligt... :rolleyes:
   
 4. 13th Marine
  This is not my hat · Nivå 22
  Eller så justerar Ahlsell bruttopriset för att kunna ge rätt rabatt :thinking:
   
 5. S
  Medlem Nivå 8
  Kan tänka mig hur irriterade bönder skulle känna sig om samma princip nyttjades på mjölk. Ett listpris på 50 spänn per liter, 75% rabatt på det och bönderna får i sin tur 3 kronor per liter.

  Okej, nu flummar jag.:whistle:
   
 6. H
  Moderator · Nivå 25
  Jo det har framgått av en annan tråd här nyligen, att grossisternas "listpris" varierar beroende på vilken kund det gäller.

  Jag vet att det systemet förekommer i större sammanhang. Om du jobbar som inköpare till en större elektronikfirma, och kanske köper ex. 1 miljard motstånd om året. Då vet jag att det förekommer att inköparen (som av sina chefer mäts på hur mycket rabatter han får) säger OK vi är överens om 0,5 öre per motstånd, men det är bara 70% rabatt, jag måste ha 75%, och så enas man om ett högre listpris.
   
 7. 13th Marine
  This is not my hat · Nivå 22
  • Laddar…
 8. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Nej, det är inte DET som konsumentverket ifrågasätter i denna artikel. Det du beskriver förekommer säkerligen också, men det är inte den saken som ifrågasätts här.

  Här handlar det om att man ges intrycket av att få en väldigt stor rabatt, när man i själva verket handlar till ett normalpris eller tillochmed över ett normalpris. Detta menar konsumentverket är vilseledande marknadsföring. Grunden till detta är listpriser som ingen någonsin betalar, vilket man som kund inte kan förväntas förstå.
   
 9. useless
  Lök. · Nivå 25
 10. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Jag har raderat inlägg som var off topic. Här diskuterar vi hantverkarnas ”rabatter”.
  /Moderator
   
  • Laddar…