Byggahus.se

Hantverkare - Frukostar, arbetade timmar och "åka och handla"?

 1. S
  Husägare · 316 inlägg

  Skandiamannen

  Husägare
  Finns det kvällskurser i VVS?
   
 2. S
  Medlem · 48 inlägg

  snespikaren

  Medlem
  Bra du betalat det ostridiga. Meddela utföraren vad du gjort och att du önskar fakturan reducerad. Sedan erbjuder du lite mer ändå för att lösa knuten. Det måste tyvärr kosta dig lite med otydlig upphandling.
  Lycka till
   
 3. K
  Medlem · 51 inlägg

  kruset

  Medlem
   
 4. B
  Medlem · 28 inlägg

  Byggapålite

  Medlem
  När hantverkare handlar så betalar du för rätt grejer, hur gör du när du går till en restaurang? tar du med en köttbit som dem får steka på?
  Verkar mest vara snåla tjänstemannasvin härinne, som gnäller på att en hantverkare fikar 1 gång per dag? och ni själva fikar 500 gånger på kontoret.
   
 5. connywesth
  Lägenhetsfixare · Sverige · 507 inlägg

  connywesth

  Lägenhetsfixare
  Om kunden gör fel så får kunden betala, hantverkaren kan inte vara synsk....
   
 6. connywesth
  Lägenhetsfixare · Sverige · 507 inlägg

  connywesth

  Lägenhetsfixare
  Bra att någon byggare äntligen "ryter ifrån".... Även om jag själv är tjänsteman, så är jag inget tjänstemannasvin, för jag håller på hantverkarna.... Alla har rätt att fika, mer än en gång per dag, även hantverkare.

  De som gnäller ohämmat på hantverkarna här i forumet har väl inget bättre för sig och de verkar aldrig haft ett riktigt eget jobb, så de förstår inte vad som är rimliga arbetsvillkor/arbetsmiljö. Allmänt ganska sviniga människor med andra ord...
   
 7. L
  Medlem · 504 inlägg

  lob

  Medlem

  Bilder, bilder, bilder........?!
   
 8. G
  Medlem · 1 583 inlägg
  Nej, 72k för att koppla in en lvvp och koppla om en vvb och lite annat är långt ifrån ok.
  Om de måste åka för att handla smådelar skall prispåslag dessutom vara 0, en vettig röris har bilen full med de vanligaste kopplingarna, det är det man betalar påslag för, att de har lager.
   
  • Laddar…
 9. B
  Medlem · 28 inlägg

  Byggapålite

  Medlem
  Nej, du betalar påslag för expertisen att han vet vilka grejer som ska köpas.
   
 10. Excel
  Husägare · Dalarna · 1 072 inlägg

  Excel

  Husägare
  Bra då ska jag ta reda på vad som behövs nästa gång så slipper experisen debitera detta moment. Jag kan nog ordna en riktig grossfika hemma också.
   
 11. B
  Medlem · 28 inlägg

  Byggapålite

  Medlem
  Ja men det låter smart, gör så,, passa på och koppla in skiten när du ändå håller på. Man kanske ska ta med egen bärs på krogen nästa gång? man betalar ju ändå för inträde.
   
 12. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Arbetskostnaden verkar lite väl tilltagen och varför arbetsledaren var tvungen att ha betalt för kan man undra.

  Däremot kan man aldrig jämföra en installatörs materialpris med nätbutiker. Skulle installatören exempelvis beställa det han tror att det går åt till arbetet via internet så kanske det visar sig att han köpt fel grejer och vem ska då betala returfrakt, kostnad för att skicka tillbaka etc?
   
 13. T
  Medlem · Stockholms · 123 inlägg

  torkelb

  Medlem
  Det är ett elände med viss hantverkarhjälp. Jag försöker få trefas indragen i en liten tvåa där det finns en kopplingsbox med stigare en halv meter från mätartavlan. Mätartavlan ska alltså bytas och likaså centralen som är för liten. Tillkommer 3x16 och 8 m 5x2,5 till köket som ska avslutas med en utanpåliggande dosa så länge.

  Detta jobb (strömmen stängs av i källaren fyra trappor ner) inklusive materiel ska ta 10 timmar (à 600) och förutom arbete tillkommer kostnaden 8.000, tillsammans 17.500 inkl moms, Helt orimligt, tycker jag. Grannarna ska enligt offerten förberedas på att strömen kan vara borta i 2-4 timmar... SUCK!

  Mätartavla och färddigkopplad central går att få för under 3.000. Vad kostar 5x2,5 per meter?
   
 14. Mikael_L
  Medlem · 40 833 inlägg
  Nej nej nej, det där rör endast relationen mellan arbetsgivare och anställda. Det har inte ett dyft med kunden att göra!

  Nja, det enda som är solklart är att kunden ska betala för arbetstid (så länge det är rimligt med tanke på tjänstens art och omfattning).
  Det är inte alls hugget i sten att man kan ta betalt för restid utan att det är avtalat innan.
  Jag skulle nog vilja påstå att det aningens mer lutar år att man inte kan ta betalt för restid.

  Därför meddelar jag alltid vid ROT-jobb att bilersättning kommer tillkomma, för annars godkänner inte skatteverket avdraget. När det inte är ROT-jobb så tar jag aldrig någon form av bilersättning eller restid för att göra det enkelt för mig och kunden. Dvs ingen diskussion. Undantaget är i de fall då jobbet ska ske långt utanför mitt normala arbetsområde, men då meddelar jag vad som gäller redan innan jag vi startar något arbete.
   
 15. N
  Medlem · Södermanland · 93 inlägg

  Nalleboda

  Medlem
  Jag skulle skämmas om jag tog betalt av kunden för tid som jag gör om det jag själv gjort fel, men det kanske bara är jag... :rolleyes:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.