Vill så gärna dela med mig:
Vi veckohandlar efter matlista och problemet är att färska grönsaker inte riktigt är så färska i slutet av perioden.
Där vi bor så ställer det till det någon extra dag med leveranser till butiken.
Så här gör jag:
Skär ett nytt snitt på roten/stjälken av tex grönselleri, hjärtsallad, paprika (välj med långa stjälkar), lägg i en lämplig skål/tillbringare med kallvatten ( tex paprika kräver fat ovanpå för att inte snurra upp på fel håll), in i kylskåp eller ute om temperaturen är bra, ca ett dygn. Nu förblir de färska bra mycket längre och de är även fastare/stunsigare än när jag köpte dem i affären.
Testa även att finstrimla vitkål eller morot och låt de ligga i kallvatten några timmar i kylen... mycket krispigare!
Överkurs: För ännu längre hållbarhet har jag en vakuum maskin med tillhörande "plastlådor".
Så gör jag med tex hjärtsalladen efter jag har "livräddat dem" (köper 4 st). De yttersta gröna bladen äts upp först och till de småknyten som blir kvar har jag en vacuummaskin med tillhörande plastlådor.
Önskar er alla en fin adventshelg
