Grand Design på DVD/Blueray?

1k läst  13 svar

 1. F
  Renoveringsnovis Nivå 7
  Då Husdrömmar mer eller mindre känns som en oändlig ström av "Hur mår ni egentligen?" och grävande för att få till gråt-tv har jag nu fastnat helt för Grand Design. Det finns två säsonger på Netflix som jag och frun plöjt igenom, det finns en säsong på youtube som dock är utan text (finns engelsk text). Ibland går det bra men när det t.ex. är skottar eller irländare är det inte lätt att hänga med på allt som sägs. Därför söker jag efter Säsong 13 och framåt på dvd/blueray (eller annat format) med svensk text för att slippa fokusera på språket för mycket. Det är även skönt med översatta byggtermer. Finns detta? Har letat på de klassiska CDON och liknande men inte hittat något. Hjälp!
   
 2. harry73
  Allvetare · Nivå 22
  För 10 år sen gick den dagligen (eller flera gånger om dagen faktiskt) som tablåfyllare på en av Discoverykanalerna.
  De nyare avsnitt laddade vi då ner som torrent, men det var innan alla rättegångerna.

  Som DVD har jag aldrig sett dom.
  Även den Australiska versionen och den från Nya Zeeland är sevärda
   
 3. B
  Medlem · Nivå 16
  Ett antal avsnitt Grand Design brukar dyka upp på TV 8 eller 9 då och då.
   
  • Laddar…
 4. R
  Lösvirkesbyggare · Nivå 11
  Har du kanal 9? Så går där just nu Grand design säsong 14, Grand design Australien säsong 7 samt Grand design Nya Zeeland säsong 2. Dessutom går ett antal olika säsonger i repris på Discovery kanalerna.
   
  • Laddar…
 5. F
  Renoveringsnovis Nivå 7
  Tack för tipsen! Vi har 9an, bekymmret är att vi även har småbarn så vi kan inte riktigt titta när och hur man vill :). Därför skulle det vara underbart att ha på dvd/blueray eller liknande.
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  Man kan kolla på många av säsongerna på hemsidan för engelska Channel 4.
  Dock så behöver du skapa ett konto hos den och sedan använda en VPN tunnel genom en engelsk server.
   
 7. B
  Medlem · Nivå 16
  En hårddiskinspelare har man mycket nytta av, ni nu och barnen när de blir lite äldre. Man slipper en del konflikter när man kan säga att man spelar in favoritprogrammet när barnet behöver följa med en släktmiddag mm.
   
 8. N
  Medlem Nivå 1
  Det löser dock inte textningen. Rent krasst så krävs det nog lite ljusskygga metoder för att få tag i hela säsonger -- tvivlar starkt på att programmet ges ut på vare sig DVD eller BD med svensk textning.
   
 9. Z
  Husspekulant · Nivå 9
  Tyvärr tittar ju folk numera bara på streamat, vilket gör att de är svårt att få tag på äldre och lite ovanligare serier med ljusskygga metoder.

  Måste textningen vara på svenska? Om inte kanske det fungera med de engelska DVD som finns en googling bort både nya och begagnade.
   
 10. N
  Medlem Nivå 1
  Just Grand Designs har ju gått i svensk tv på många kanaler, varför det förmodligen finns rippar tillgängliga med svensk textning. TS efterlyste just svensk textning, men det är klart att om det går bra med engelska CCs så blir det ju mycket enklare (vet inte om programmen har ren textning på engelska, men det torde vara tämligen egalt för de flesta. Det är väl mest en estetisk fråga).
   
 11. F
  Renoveringsnovis Nivå 7
  Svensk text är ibland en nödvändighet då vissa dialekter inte är lätta att förstå :). Engelsk text är andrahandsvalet och bör finnas på de dvdboxar som säljs på amazon och liknande. Sannolikt är det som ni säger svårt att hitta utgåvor med svensk text i butik, får börja spela in de som fortfarande sänds så man kan se när det passar. Tack för alla svar!
   
 12. R
  Lösvirkesbyggare · Nivå 11
  Jag spelar ofta in hela säsonger av GD för att titta på när man har tid. Ofta går ju programmen på en tid när man är på jobbet eller upptagen med annat. Dessutom får man fördelen att hoppa över/spola förbi all reklam.....
  Har några omgångar på boxens hårddisk hemma som väntar på att det skall bli lite tid över.
   
 13. D
  Medlem · Nivå 6
  Netflix har säsong 11 och 12 med svensk text så klart.
   
 14. Z
  Husspekulant · Nivå 9
  Tycker inte GD är speciellt kul längre. I början var det en bra blandning mellan gammalt och nytt, men nu är det bara modernistiska lådor med jättefönster.

  Enda variationen är ett ekohus byggt av kodynga då och då.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: