104 139 läst · 1 180 svar
104k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Vad hittar man på när man har lite smördeg över.. jo.. man gör en bakelse med blåbär och glasskräm/konditorkräm (marsankräm o grädde blandat).
Börjar med att grädda smördegen.. (lägre värme än jag hade! Skulle ha litat mer på mig själv än instruktionerna..)
De betedde sig lite kul i ugnen.. trots att jag skurit ut.. och gjort "hål".. så pös mitten upp och täppte till hålet (men bara i ett tunt "smördegslager"). Behövde bara skära lite försiktigt längs kanterna så fick jag världens tunnaste lock..
Sedan var det dags att fylla den med halvmosade blåbär.. (tinat från frysen, stod mellan dem och hallon..). La ett redigt lager i botten..
Sedan var det dags att spritsa på glasskrämen..fyllde först ovan blåbären.. och sedan lite snyggare ovan.. tanken är att lägga på "locket" jag skar ut.. o pudra med lite florsocker!
SÅHÄR BLEV DET !
De var goda.. 😍👍
Nom nom..
Börjar med att grädda smördegen.. (lägre värme än jag hade! Skulle ha litat mer på mig själv än instruktionerna..)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
De betedde sig lite kul i ugnen.. trots att jag skurit ut.. och gjort "hål".. så pös mitten upp och täppte till hålet (men bara i ett tunt "smördegslager"). Behövde bara skära lite försiktigt längs kanterna så fick jag världens tunnaste lock..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sedan var det dags att fylla den med halvmosade blåbär.. (tinat från frysen, stod mellan dem och hallon..). La ett redigt lager i botten..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Sedan var det dags att spritsa på glasskrämen..fyllde först ovan blåbären.. och sedan lite snyggare ovan.. tanken är att lägga på "locket" jag skar ut.. o pudra med lite florsocker!
SÅHÄR BLEV DET !
De var goda.. 😍👍
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nom nom..
I helgen var jag i bakartagen...
Jag hade ju lite kladd kvar från blåbärsbakelsen jag gjorde nyligen.. och jag ville inte låta den gå till spillo (snål).. så jag bakade en tårtbotten.. för att göra en minitårta/bakelse.. (det blev väldigt stora bakelser, så vi delade dem faktiskt... åt en på lördagen och en på söndagen)
MINITÅRTAN:
Innehöll krusbärsmarmelad och maskrosmarmelad (hade inte så mycket krusbärsmarmelad kvar.. så jag "spädde på" med maskrosmarmelad.. som jag trodde skulle funka bra ihop. Hade också "konditorkrämen" i .. och skivad banan...
Spritsade frikostigt (ångrar att jag gjorde det på sidorna med.. men ja... hade lite "kräm" kvar.. och duttade vidare..).. och hade lite färgglatt strössel på..
Jag hade ju lite kladd kvar från blåbärsbakelsen jag gjorde nyligen.. och jag ville inte låta den gå till spillo (snål).. så jag bakade en tårtbotten.. för att göra en minitårta/bakelse.. (det blev väldigt stora bakelser, så vi delade dem faktiskt... åt en på lördagen och en på söndagen)
MINITÅRTAN:
Innehöll krusbärsmarmelad och maskrosmarmelad (hade inte så mycket krusbärsmarmelad kvar.. så jag "spädde på" med maskrosmarmelad.. som jag trodde skulle funka bra ihop. Hade också "konditorkrämen" i .. och skivad banan...
Spritsade frikostigt (ångrar att jag gjorde det på sidorna med.. men ja... hade lite "kräm" kvar.. och duttade vidare..).. och hade lite färgglatt strössel på..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
NUBBERÖRA till påskbordet ✅
Får stå och gotta till sig, tills imorgon! 😊👍
Bifogar receptet jag började med för x år sedan här nedan.. (nu gör jag den lite efter eget huvud - men i grunden ”samma”) 🌸
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Får stå och gotta till sig, tills imorgon! 😊👍
Bifogar receptet jag började med för x år sedan här nedan.. (nu gör jag den lite efter eget huvud - men i grunden ”samma”) 🌸
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Trädgårdsfixare
· Borgholm, Öland
· 79 inlägg
Rent estetiskt tycker jag att de såg väldigt fina ut. Vore intressant att få reda på hur de smakade?Snigla skrev:Jag har gjort min första färskostfrosting... (hade planerat att träna lite spritsning).. och det misslyckades kapitalt haha smaken är det inget fel på.. men om det är möjligt att en sådan frosting "skär sig" .. så gjorde denna det!
Konsistensen lämnar en hellllllll del att önska (omöjligt att spritsa..).. får jobba lite på slätheten/vispningen och kanske nått annat recept hehe..
Skam den som ger sig..
(maken uppskattade försöket och tyckte jag skulle träna många gånger.. 🤔)
Redigerat:
Mycket goda! Det var bara konsistensen som blev lite ”fel”.. lite hm grynig.. och den ska vara len och slätÖland4ever skrev:
Man skulle tydligen ha värmt upp lite och vispat mer.. för att ”rädda den”.. 🤔
Äpplen med smördegstäcke
Hade lite smördeg i frysen.. gjorde en snabb dessert med skivade äpplen i skål.. blandat med kanel.. sen på med ett täcke av smördeg .. som jag klippte några hål i.. penslade med uppvispat ägg o in i ugnen i 20-25 min
Serverade med glass till 😊 (inget socker i, äpplena blir söta i ugnen ändå.. men man kan pudra lite florsocker på.. för lite sött och estetik.. om man vill)
Hade lite smördeg i frysen.. gjorde en snabb dessert med skivade äpplen i skål.. blandat med kanel.. sen på med ett täcke av smördeg .. som jag klippte några hål i.. penslade med uppvispat ägg o in i ugnen i 20-25 min
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Serverade med glass till 😊 (inget socker i, äpplena blir söta i ugnen ändå.. men man kan pudra lite florsocker på.. för lite sött och estetik.. om man vill)
Bakat grahams/veteskorpor smaksatta med massa kardemumma, kanel och honung.
Underbara bara som de är, eller med lite Bregott på till kaffet.
Håller länge i burk om inte pojkarna hittar d.v.s....
Mitt eget påhittade recept på saknade Olof Asklunds skorpor som fanns att köpa förr.
Underbara bara som de är, eller med lite Bregott på till kaffet.
Håller länge i burk om inte pojkarna hittar d.v.s....
Mitt eget påhittade recept på saknade Olof Asklunds skorpor som fanns att köpa förr.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Gjorde en egen variant av banankaka.. och glömde hyvla på smöret haha.. så den innehåller inget matfett 👍
Blev bra på alla sätt utom att ytan blev lite torrt (där smöret skulle ha legat!)
Saftig och god i övrigt.. dock i sötaste laget.. (dvs lite mindre socker nästa gång)
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Blev bra på alla sätt utom att ytan blev lite torrt (där smöret skulle ha legat!)
Saftig och god i övrigt.. dock i sötaste laget.. (dvs lite mindre socker nästa gång)
ÅRETS FÖRSTA RABARBERPAJ!
Steg 1: Gör iordning en smuldeg efter ditt behag..
Steg 2: Skala och skär upp färsk fin rabarber från trädgården..
Steg 3: Lägg på ditt "smul" uppepå rabarbern..
Steg 4: In med den i ugnen och grädda tills den är klar..
Fin rabarberpaj med lagom (enligt mig) mycket färg..
Steg 5: Ät och var glad! Vi serverade med vaniljsås. men hade funkat med vaniljglass också en dag som denna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Steg 1: Gör iordning en smuldeg efter ditt behag..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Steg 2: Skala och skär upp färsk fin rabarber från trädgården..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Steg 3: Lägg på ditt "smul" uppepå rabarbern..
Steg 4: In med den i ugnen och grädda tills den är klar..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Fin rabarberpaj med lagom (enligt mig) mycket färg..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Steg 5: Ät och var glad! Vi serverade med vaniljsås. men hade funkat med vaniljglass också en dag som denna.
Tack för inspirationen 🤩 så nu härmar jag dig. Det blir den knäckiga varianten här, har precis satt den i ugnen och känner att 30 minuters väntan är alldeles för länge 😋
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Buuu 😢, får nog vänta 1 månad till innan rabarberskörd. Nu skall jag spara lite i frysen så jag kan glänsa innan dig nästa år 😉 (Igår hade vi 5cm snö...)Snigla skrev:ÅRETS FÖRSTA RABARBERPAJ!
[bild]
Steg 1: Gör iordning en smuldeg efter ditt behag..
[bild]
Steg 2: Skala och skär upp färsk fin rabarber från trädgården..
[bild]
Steg 3: Lägg på ditt "smul" uppepå rabarbern..
Steg 4: In med den i ugnen och grädda tills den är klar..
[bild]
[bild]
Fin rabarberpaj med lagom (enligt mig) mycket färg..
[bild]
Steg 5: Ät och var glad! Vi serverade med vaniljsås. men hade funkat med vaniljglass också en dag som denna.