Byggahus.se

Gardena Sileno - Den enda stora tråden

 1. G
  Medlem · Nivå 8
  Klipparen roterar åt båda hållen så knivarna blir slitna på båda sidorna.
   
  • Laddar…
 2. M
  Medlem Nivå 5
  Fiffigt!
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem Nivå 6
  Är det någon som lyckats koppla sin klippare till HA? Skulle man kunna få nån länk till en instruktion isf :) tack
   
 4. G
  Medlem · Nivå 8
  Jag har. Kan inte ge nån länk men jag kopplade ihop klipparen med IFTTT och sen IFTTT med HA.
   
  • Laddar…
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Ok tack för bra svar.
   
 6. Suhagg
  Medlem Nivå 13
  Tackar! Har du testat att smalna av mer än 60cm? Går den inte in alls då eller blir det annat knas?
   
 7. Bart
  Medlem · Nivå 9
  Nej, jag har slaviskt följt manualen på alla delar. Jag gjorde allt för en vecka sedan, Skalman har gått sedan i måndags och allt fungerar klockrent. Så mitt råd är att inte frångå manualen, men om du vill testa tror jag inte att det gör någon skada.
   
 8. linuseinar
  Medlem Nivå 1
  Behöver hjälp med råd kring inköp av robotgräsklippare. Fick i present en Gardena Sileno Life som inte är installerad ännu.

  Vi har bara en korridor mellan fram- och baksida och det utgör en slänt där lutningen är mellan 40-45%. Gardena Sileno Life klarar ju bara lutningar upp till 30%. Det är ju egentligen inget område som det är superviktigt att den kan klippa men den behöver ju kunna ta sig upp och ner för slänten för att kunna röra sig mellan fram och baksida.

  Bör jag titta på andra alternativ till klippare? Husqvarnas Automover finns ju men deras maskiner som klarar 45% ligger hiskeligt över budget. Bild på slänten finns på https://imgur.com/a/ssaMVdp
   
 9. M
  Medlem Nivå 5
  Med senaste uppdateringen så ska gardenan klara upp till 35%lutning så det är nog gränsfall. Jag vet inte alls hur den beter sig när man tummar på gränserna eller frestar den mer än specat. Hade det varit en kort sträcka, typ krön på tomten så hade det ju inte varit några problem. Längre och större yta är kanske värre.

  Ser ut som en svacka på bilden, där ser det mest problematiskt ut men bör funka om den fylls igen. Vad får du för lutning i så fall? Ta en planka å lägg över och kolla. Finns telefon appar för att mäta lutning om man vågar lita på dem.
   
 10. W
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Installerade en Sileno City 500 idag och vore mycket tacksam för lite input.

  Guidekabeln är dragen som den svarta linjen i bilden. Nu har jag iofs bara kört den idag men upplever att roboten väldigt sällan klipper i den lilla korridoren uppe i bilden (till höger om laddstationen). Jag har försökt använda mig av yttäckningsfunktionen och att klipparen efter 1m ska börja klippa 30% av tiden. Dock tycker jag ändå att den går åt fel håll (vänster på bilden) merparten av testerna jag gjort.

  Tror ni det kommer bli bra så här på sikt eller vore det en god idé att skarva dit en loop på guidekabeln såsom jag försökt rita med den röda linjen? Passagen uppe till höger i bilden är ganska trång och är nog inte bredare än 3m.

  Tack på förhand!

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  E777E64C-9DD5-4A58-8D96-9F78BAC5F020.jpeg
   
 11. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Nivå 18
  Tror inte det där blir något problem. Blir det ändå det kan det väl gå att göra som du ritat, men det blir lite småtight då guiden ska gå rakt ut ett par meter först. Ett annat alternativ vore att flytta laddaren till baksidan av garaget.
   
 12. W
  Medlem Nivå 2
  tack för svar! Bakom garaget är tyvärr inget alternativ då det dels saknas el och att det estetiskt inte blir godkänt av regeringen...

  Då kanske jag kör på min installation någon vecka och utvärderar.
  Men om jag känner att det är ohållbart får jag fundera. Guiden behöver enligt manualen bara gå rakt ut en meter från laddstationen. Jag hittar info om hur långt ifrån guiden måste vara från begränsningslingan, men finns det några riktlinjer angående hur nära guiden får vara sig själv vid en loop/ ett U?
   
 13. M
  Medlem Nivå 5
  Jag har nåt liknande som dig och gardenan hittar både in och ut ur området utan guide. Området är 4.5m brett men ingången störs av ett träd så det är bara ca2.5m på ena sidan och ca1m på andra sidan. Trots detta, inga problem.
  Dock är mitt område mer av den kalibern att klipps det inte så är det inte hela världen samt att ytan är hårt solbelyst så väx takten är väldigt lugn. Kanske annorlundare i ditt fall men sitt still i båten och utvärdera om ett tag :D
   
 14. Nötegårdsgubben
  Skogsägare · Nivå 18
  Då klipparen går till vänster om guiden mot laddaren får du ytterkurva i loopen, så det är nog ingen stor fara att den kommer för nära och får blandade signaler. Har du tre meters bredd att jobba med kommer det inte vara något problem.
   
 15. J
  Medlem Nivå 6
  är du säker? Trodde den gick på guide. På vägen hem? Kan man justera avstånden den håller ifrån guiden?