Byggahus.se

Gardena Sileno - Den enda stora tråden

 1. E
  Medlem · Nivå 19
  Såg att HQ har en kampanj fram till den 31/10 där du kan köpa valfri HQ-klippare och sedan betala den i mars 2020.
  Vet ej om det kan vara något för dig?
   
 2. G
  Medlem · Nivå 7
  Är det en smart så ingår gatewayen. Jag har sett smart sileno life 1000 för 12500 tidigare så 11800 låter inte orimligt. Jag köpte min för 14500 i våras.

  Köp nu, installera i vår. Man vet aldrig vad som händer med kabeln under vintern så det är dumt att chansa på en extra säsong i onödan.
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem Nivå 3
  Kungligt golfgreen (y)
  Svarar alltid på alla mina frågor.
   
  • Laddar…
 4. C
  Medlem Nivå 1
  Jag hade en Bosch tidigare (Gardena nu) och grannen har en Husqvarna, det går att ändra slingsignal i Boschen, men oavsett vilken jag provade (tror det fanns 5 olika) så stannade hans klippare eller betedde sig underligt. Enda lösningen vi kom fram till var att jag flyttade min begränsningslina längre ifrån hans där gräsmattorna gick ihop.

  Nu efter köpet av Gardena så provade jag att flytta tråden närmare igen och det funkar fint, så den där Boschmaskinen är inte bara kass, den gör även andra maskiner en otjänst med sin signal i tråden ;)
   
 5. L
  Medlem Nivå 2
  Fråga, en arbetskamrat som har en Husqvarna 310/315 säger att knivtallrikens rotationsriktning skiftar efter varje enskild laddning? Är det lika för tex. en Gardena Sileno+ från 2017?

  /Lennart
   
 6. M
  Medlem Nivå 3
  Garage

  I plast, just nu kampanj 990:- ordpris 2k hos granngården.
  Hiss eller diss?
  Erfarenheter?
   
 7. G
  Medlem · Nivå 7
  Jag fick min med på köpet och tycker att den är bra. Den är förvisso inte supersnygg, men matchar ju klipparen bra så det blir enhetligt och på så sätt snyggt ändå. Väldigt smidigt att kunna vicka upp taket när man ska göra nått.
  Det vanliga priset på närmare 2000:- tycker jag är alldeles för dyrt, men 990:- känns helt klart rimligt. Jag hade köpt.
   
 8. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 17
  Så är det nog. Tittar du på bladen på klipparen ser du att de slits på båda sidor. Hur ofta den byter riktning törs jag dock inte uttala mig om.
   
 9. M
  Medlem · Nivå 6
  Nu är vi ju alla olika men idag hade jag (har en Smart Sileno Life 750 som jag fick väldigt billigt) köpt en Sileno Life 750 (9599kr på t.ex. Hornbach) och kompletterat den med Robonect. Då får man betydligt mer funktionalitet än i Gardenas app till ett bättre pris och hårdvaran är ju identisk på alla Life-modeller. Att kunna nollställa felkoder på avstånd är största fördelen. Och att kunna montera kamera på klipparen och manuellt köra runt den i trädgården för att hålla koll är ju riktigt lockande!
   
  • Laddar…
 10. johan63
  Elektroniktokig Nivå 10
  Här är min 750 :love: med Robonect, kamera och garageport:crysmile:
  Logga in för att se filmer.
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem · Nivå 6
  Snyggt!
  Har du korridorbredd 0cm eller varför går den mitt på guiden? Bara nyfiken!
   
 12. Sockerhög
  Medlem Nivå 4
  Haha, ändå lite roligt. TS bannad sedan 2 juni och 568 inlägg sedan:rofl:
   
 13. M
  Medlem Nivå 3
  Det är iofs sant och jag har faktiskt börjat smart konvertera här hemma så det är ju helt klart intressant. Visst hårdvaran är densamma men inte går det väl att ändra vilotiden med robonect?

  Nåväl, förmodligen blir det ett senare projekt med robonect. Först "ska det bara funka" och sen kan man börja labba när/om tid finnes.
   
 14. J
  Medlem Nivå 5

  Var köper man kameran?
  Finns roboconnet på engelska?
   
 15. M
  Medlem · Nivå 6
  Jo, med Robonect kan du eliminera vilotiden. En 750 kan alltså klippa lika mycket som en 1250.
  Egentligen är det lite tvärtom med det där att det bara ska funka. Det är ju i början när allt kanske inte funkar perfekt som du vill ha Robonect med möjlighet att starta klipparen igen om den stannat när du är på jobbet. Efter en tid när allt är intrimmat så har du mindre behov av detta. Efter senaste justering så har min klippare gått perfekt helt utan tillsyn i ett par månader, då saknar man inte Robonect lika mycket.