Byggahus.se

Garage/verkstadsbygge i ladan

 1. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  har påbörjat ett garage/verkstadsbygge i ladan hemma. Jag har samlat på mig sandwich element som blivit över på byggen jag vart på. Tanken är att använda dom som väggar. Då det redan finns ett betonggolv tänkte jag mura ett varv med Leca för att få en plan start. Måtten blir 7,8x6,8. Elementen är 1,20 höga så 3st i höjd + Leca ger en takhöjd på ca 3,8m

  Ställer 6tum6 som stolp att skruva elementen mot men även för att bära upp taket, vilket bara blir ett platt bjälklag då jag redan har ett yttertak på ladan. En limträbalk skall även upp så jag slipper stolp i mitten på golvet. Tror det ska räcka att regla ut från limträ balken sen, det ska bara bära sen egen vikt. Så långt har jag planen klar för mig men resten får växa fram under resans gång

  Steg ett blir att röja ur alla saker man lyckas samla på sig.
  Bomba gärna på med idéer och feedback!
   
 2. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
 3. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  C5A0D9B7-995B-4C5A-B906-DE9B1B9B586C.jpeg
  Härliga dagar nu när våren verkligen har kommit. Blir så mycket trevligare att vara ute och bygga då! Nu har logen städats ur och jag har gett mig på att laga golvet där tjälen har lyft stenar under plattan. Här ser man tydligt hur viktigt det är att alltid gjuta på ett kapillärbrytande material. Dvs makadam 8-16 eller liknande.
   
 4. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Oj i tråden händer inte mycket. Det kom en badrumsrenovering och en vinter emellan. Men nu har en långsida kommit upp och är på god väg att bli klar med ena gaveln. Limträbalken är beställd och ska sättas upp innan nästa långsida görs klar.

  Ser lite lustigt ut nu när blocken är i olika färger men när allt är uppe ska det målas.
   
 5. M
  Medlem Nivå 1
  Kul att se att nån mera håller på i ett gammalt uthus. Har samma projekt själv. Har gjutit platta nu i somras och håller på att sätta in gamla vikportar nu. Har också sandwichelement som ska in på insidan. Hur fäste du dom i lecablocken i botten?
   
  • Laddar…
 6. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Härligt! Mitt projekt har stannat av igen men tanken är att jag ska köra igång till våren igen.

  jag har inte fäst dom alls i lecan. Jag la en syllisolering och sen ställde jag dom bara på lecan och fäste dom i reglarna i väggen.
   
 7. Microkatten
  Medlem · Nivå 14
  Intressant projekt, då jag också har tankar om att ev bygga in verkstad i min gamla loge.

  Golvet i gamla uthus och logar är ofta ganska primitivt, och cementplattor, betonggjutningar eller vad man nu har för golv rör sig gärna med tjälen. Ser att du har liknande problem. Har du kunnat gräva tillräckligt djupt för att kunna få ett väldränerat lager under betongen?
   
 8. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Jag grävde ur så jag hamna en 10cm under underkant bf golv. Sen fyllde jag med singel och gjöt på det. Jag tror att i mitt fall så hade det sjunkit under golvet också.. efter att jag gjutit har inget mer hänt. Men som du säger så la dom nog inte så mycket arbete på golven i uthus.
   
  • Laddar…
 9. Microkatten
  Medlem · Nivå 14
  Låter bra att golvet inte har rört sig (ännu )! Jag antar du armerade, vad hade du för tjocklek på plattan?

  När de byggde min loge för 100+ år sedan började de med att gräva en stor grop. Därefter åkte de till närmsta åker och hämtade enorma stenbumlingar och slängde ner i gropen, fyllde på med en del av den lera de precis grävt upp och stampade till ytan.

  Några år senare när jordbruket mekaniserades göt de en tunn, oarmerad betongplatta. Denna har ändå hållit hyfsat bra, men behöver fixas till för verkstadsbruk. De stora stenbumlingarna i grunden gör att det inte dock inte går att gräva ut speciellt mycket, men en mindre nygjuten del har hållit bra.
   
 10. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Det är nog samma i mitt golv som i ditt. Fast det är byggt 1959 gissar på att plattan är mellan 8-10cm den är gjuten i 4 olika plattor. Var bara utefter en vägg det sjunkit och gått sönder. Det var det jag lagade i.

  men om du har höjd så gjut uppe på det befintliga golvet. Då får du ju stöd av den gamla plattan. Underlaget borde ju ha rört sig färdigt om det är 100år alternativt att flyta golvet med en fiberbetong. Det funderar jag på att göra vid ett senare tillfälle.
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem Nivå 1
  Jaså du ställde bara ner dom på leca blocken. Vill ha mitt eld säkert så jag kan svetsa i mitt så nåt slags vinkel plåt vill jag ha i botten.
   
 12. Andreas berglund
  Hobbysnickare Nivå 2
  Logga in för att se filmer.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  74600178-84F8-4321-8BE7-F51634961065.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  4E024DBC-759F-43A0-91AD-4C6B1AE2E9C6.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  10AB6DE5-4A1D-4F6A-B687-94CF0A49B82A.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  74600178-84F8-4321-8BE7-F51634961065.jpeg

  Nu var det länge sedan jag la upp nått. Men i år på semestern så tog jag tag i bygget på allvar. Limträbalk har monterats, alla väggar är uppe. Porten är beställd och landar nog hemma i veckan. Väggarna kommer att sprutmålas sedan. Och jag har även bestämt mig för att flytspackla golvet med ett industrispackel. ricktigt kul nu när börjar få en helhet på det.