Byggahus.se

Gar-bo som kvalitetsansvarig

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Hej vi kommer att ha byggförsäkringar gar-bo. Är det någon fördel att anlita dem även som kvalitetsansvarig. De borde ligga i deras intresse att göra ett bra jobb om de har ansvar i 10 år. Finns det några nackdelar?
   
 2. H
  Medlem · Nivå 20
  Jag tycker det låter klokt. Och kan passa på att tillägga att det heter kontrollansvarig. Kvalitetsansvarig är något sen den gamla PBL.
   
 3. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Jag menar att man definitivt ska anlita en kontrollansvarig som INTE är knuten till Garbo. En besiktningsman bör vara fristående från försäkringsbolaget och därmed fri att dokumentera eventuella avvikelser från norm.
   
 4. H
  Medlem Nivå 1
  Tvärt om hemmakatten, när det gäller försäkringen så SKA man använda besiktningsman från Gar-bo för att försäkringen skall gälla fullt ut. Men frågan handlade inte om besiktningsman utan kontroll ansvarig, dvs den som ska se till att bygget följer lagen.
   
 5. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Tyvärr så betvivlar jag den uppgiften. Självklart vill Gar-Bo att man anlitar en av till dem knuten besiktningsman. Men det är inget krav, vi hade själva annan besiktningsperson.
   
 6. L
  Medlem Nivå 3
  Vi flyttade in i december i vårt nybyggda hus. Vi har Gar-bo och fick fritt välja besiktningsman och KA. Vi behövde inte ta någon som var ansluten till Gar-bo.
   
 7. H
  Medlem Nivå 1
  Om jag minns rätt så är det så att försäkringen bland annat har ett undantag för skador och följdskador av sånt som borde upptäckts vid en slutbesiktning, detta undantag gäller naturligtvis inte om garbo gjorde besiktningen. Inget krav, men dumt att stå oförsäkrad om besiktningsmaken missar. Men jag förstår din tanke att ha en objektiv part, men fullt försäkringsskydd vinner nog.
   
 8. H
  Medlem Nivå 1
  Naturligtvis är man inte tvungen att välja garbo som KA, min fråga var om det finns fördelar resp nackdelar med att välja garbo som KA.
   
 9. L
  Medlem Nivå 3
  Som jag har förstått det spelar det ingen roll.
   
 10. H
  Medlem Nivå 1
  Vi kommer att välja att inte ha gar-bo som KA, detta då KA kommer att vara med vid slutbesiktningen och vi kommer att ha gar-bo som besiktningsman, då blir det snudd på jäv om både besiktningsmannen och den som ska se till att granskar besiktningsmanen är från samma ställe.