Byggahus.se

Friggebod/attefallstillbyggnad på prickad mark

 1. S
  Medlem · Vellinge · 897 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Har ett dilemma, har en tomt med prickad mark 6m i för och bakkant mot gata. På del denna skulle jag vilja uppföra ett garage men då får det bli ett attefallsgarage på 30m2 om kommunen tillåter det. Alternativet är att bygga ett mindre garage och "bygga till" med 15 till 30m2, skulle det gå?
   
 2. harry73
  bra på allt · Skåne · 12 454 inlägg

  harry73

  bra på allt
  Du får inte bygga en friggebod eller attrfallare närmare än 4,5m från gatan.
   
 3. M
  Nybyggare · Västerbotten · 101 inlägg

  mnzeii

  Nybyggare
  På prickad mark får du uppföra bygglovsbefriade byggnader såsom Attefallshus. För att bygga närmre än 4,5 m från tomtgränsen krävs dock grannemedgivande. Kommunen som granne kan och får ej ge medgivande för placering av byggnad närmre än 4,5 meter från parkmark, gatumark eller annan allmän plats inom detaljplanerat område.

  Ovanstående innebär för dig att du får uppföra ett Attefallshus på 30 kvm på prickad mark men det får ej placeras närmre än 4,5 m från tomtgräns, dvs du får bebygga 1,5 meter av din prickade mark. Detta går ej att runda.

  Ett annat alternativ vore att söka bygglov för garaget och argumentera för att placeringen av det på prickad mark ska gå igenom som mindre avvikelse men den vägen är rätt komplicerad och oviss.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.