Byggahus.se

Flytmedel till betongtillverkning

 1. P
  Medlem · Stockholms län · 52 inlägg

  Plars

  Medlem
  Hej

  Jag kommer gjuta en liten platta i källaren. Jag kommer blanda 2 m3 själv med en stor tvångsblandare. Borde ta ca 2,5 h om man är ett par man. Jag gör det själv framförallt på grund av priset. Källaren är inget bo-utrymme utan mer ett förråd.

  Men jag gissar att jag behöver flytmedel för att det ska gå någorlunda smärtfritt. Var köper ni ert flytmedel? Ber ni någon återförsäljare ta hem en dunk eller handlar ni via någon nätbutik? Verkar inte som de stora byggvaruhusen har detta hemma.

  De två nätbutiker jag hittade är :
  https://www.wsochcompany.se/for-betong/tillsatsmedel-till-betong/flytmedel-till-betong/
  https://www.moertelshop.se/koep-pce-flytmedel-343-billigt_1

  /Daniel
   
 2. pjapen
  Allvetare · kronoberg · 276 inlägg

  pjapen

  Allvetare
  Jag köpte på lokala bygghandeln i Växjö, visserligen beställning från Sika så tog ett par dagar att få hem. och fick betala frakt på 500kr men smakar det så kostar det, har dessutom 5 liter över som jag troligen aldrig kommer att behöva. totalt kostade det 2400 inkl frakt. men plattan blir kalasbra med vakumsug och vct på 0,40 som annars hade varit omöjligt.
   
 3. P
  Medlem · Stockholms län · 52 inlägg

  Plars

  Medlem
  Då gäller det att fråga rätt bygghandel antar jag. Gissar att det var en dunk på 20-25 liter från början? Sika har ju en hel drös med flytmedel, har du koll på exakt vilken du köpte?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.