Byggahus.se

Finns det någon vind?

 1. fia_mstd
  Husägare · Nivå 11
  På ett "modernt" enplanshus som man köper av en husfabrikant idag, blir det någon vind att "ställa prylar" på då? Det är ju ofta ryggårtak på husen, finns det plats för något vindutrymme att tala om då?
   
 2. lastkaj
  Medlem Nivå 8

  Re: Finns det någon vind?

  Om det är ryggåstak så finns det ingen vind. Annars kan ni ju ha en vindslucka och därmed vindsutrymme.

  Den besiktningsmannen som besiktigande vårt hus rekommenderade att inte lagra kartonger på vinden. Detta drar åt sig så mycket fukt att det mycket lätt kan mögla. Trots att vinden är väl ventilerad så kan det komma mögelproblem. Försök där att bara lagra sådant som inte är fuktkänsligt.
   
 3. fia_mstd
  Husägare · Nivå 11

  Re: Finns det någon vind?

  På vinden hamnar sånt vi aldrig använder som maken inte kan slänga... ;) Han var en ekorre i sitt förra liv tror jag! ;D

  Skämt å sido, jobbigt om det är ryggåstak med andra ord... *funderar* Tack för den infon!
   
 4. Sweli
  Medlem Nivå 10

  Re: Finns det någon vind?

  En tanke:
  Man skulle kunna sätta upp en badrumsfläkt (fuktstyrd sådan) som skulle bota problemmet med fukt i vind 8)
   
 5. B
  Medlem Nivå 3

  Re: Finns det någon vind?

  Ang fläkt, problemet är att vissa tider tar du in mycket fuktig luft utifrån (100%) fuktighet, den värms upp lite men den har ändå nästan fuktmättad, i den miljön hjälper inte att ventilera tyvärr.
  Förr hada man dålig isolering som höjde tempen på vindan då klarade sig allt bättre.
  med energikriserna kom tilläggsisolering och med det massor av mögliga vindar, pga av den sänkta temperaturen. luft kan ju "bära" mera fukt ju varmare den är, så uppvärmning funkar om man vill undvika kondensering. lugnare om man bara har sparken o cyklarna där uppe. kartonger om du kollar lite då o då. kan gå bra hår i kallhelvete i norr så är det inga problem, svinkallt och nästan 0 fuktighet i luften. Inga stötte problem med mögliga vindar heller, men kustnära och söderut i vårt långa land ska amn nog va försiktig.