Byggahus.se

Felaktig beskrivning

 1. F
  Medlem · 20 inlägg

  Fredarn

  Medlem
  Har upptäckt att den tekniska beskrivningen inte stämmer med verkligheten. I Tb står det att väggarna är av krysslimmat trä men in real life är det någon form av plank/spont, definitivt inte vad som är föreskrivet. Kan man gå vidare med detta med tanke på att det medför extrakostnader för oss. Vi kunde ju inte i rimlighetens namn kolla bakom säljarnas tapeter....

  Tacksam för hjälp.
   
 2. FlitigaLisa
  Medlem · Södermanland · 1 318 inlägg

  FlitigaLisa

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  Ring din säljare ller byggtekniker och fråga varför. Han har säkert en bra förklaring och gillar du inte den är det bara att ifrågasätta! Du har ju köpt det som finns i den tekniska beskrivningen, eller hur!?
   
 3. F
  Medlem · 20 inlägg

  Fredarn

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  Jo det blir väl till att ta en fight med mäklare och säljare men vi måste ha på fötterna. Under dagen har vi dessutom hittat mögel/fuktskador pga fuktvandring i kombination med täta mattor på golven. Detta måste väl ses som ett dolt fel då man som sagt inte kan titta bakom tapeter, golv odyl. Eller är vi fel ute? Knäckfrågan är väl hur stor undersökningsplikt man har och vad den inkluderar.

  Tacksam för svar.
   
 4. S
  Medlem · 50 inlägg

  Svante

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  Verkligen en knäckfråga-men som köpare så har man en väldigt vidsträckt undersökningsplikt, det är ett som är säkert.
   
 5. L
  Medlem · 178 inlägg

  lawpan

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  Är inte en teknisk beskrivning hur man byggde huset?

  Under åren så kanske man bytte syll, underggolv, nån mellanvägg pga nån fuktskada mm. Det är sällan man uppdaterar beskrivningen pga sånna förändringar. Gäller det alla väggar i huset eller?
   
 6. L
  Medlem · 376 inlägg

  ledighetskommiten

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  En teknisk beskrivning kan göras på ett befintligt hus. Har inte beskrivningen någon datering kan alltså en köpare som får den som en del av underlaget för ett köp utgå från att den är riktig (om inte en besiktning visar att den uppenbart inte stämmer).
   
 7. F
  Medlem · 20 inlägg

  Fredarn

  Medlem

  Re: Felaktig beskrivning

  Den tekniska beskrivningen har det visat sig är till ett annat hus. Tro det eller ej men det ligger alltså fel papper i kommunens arkiv. Teknisk beskrivning är alltså från 1958 och väggarna har inte ändrats eller bytts ut. Felaktiga väggbeskrivningar mm som gör att vi får merarbete och merkostnader.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.