Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Får inte bort maskeringstejpen

 1. J
  Medlem · Örebro · 2 inlägg

  Johansro

  Medlem
  Vi målade vår fasad i somras och använde maskeringstejp runt fönstren. Orutinerade som vi är hade vi inte koll på att man inte kunde låta tejpen sitta hur länge som helst, och nu sitter den FAST! Är det någon som har något tips på hur vi ska få bort den?
   
 2. pinebar
  Medlem · Stockholm · 2 782 inlägg

  pinebar

  Medlem
 3. H
  Moderator · Stockholm · 47 357 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Limmet löser man upp med thinner (säljs numera som förtunning i handeln, för att lura sniffande ungdomar). Kanske funkar med lacknafta också, fick rådet om thinner när vi hade tejpfläckar på en marmoryta, på glas kan man nog använda vadsomhellst som löser det. Thinner har fungerat väldigt bra.
   
 4. Immobil
  Medlem · Blekinge · 10 475 inlägg
  Kemiskt ren bensin brukar också funka.
   
 5. pinebar
  Medlem · Stockholm · 2 782 inlägg

  pinebar

  Medlem
  Ja, fast har det blivit så där torrt och smuligt, så blir det jättekletigt av alla lösningsmedel. Då brukar det gå bäst att skrapa bort så mycket som möjligt.
   
 6. H
  Medlem · Västragötaland · 870 inlägg

  Havsutsikt

  Medlem
  Fönster / rakbladsskrapa och värm lite lätt med varmluftspistolen om du har mycket färg på tejpen då släpper tejpen lätt. Annars är det skrapa som gäller inte lösningsmedel.
  Ett tips nästa gång är att använda 3M:s blå maskerings tejp, den kan sitta länge utan att fastna (finns olika varianter med olika långa sitta uppe intervall) Lätt att ta bort också och den funkar perfekt till vattenlinjen på båten med, och den behöver inte vätas vid målning, den sluter tätt.
   
 7. J
  Medlem · Örebro · 2 inlägg

  Johansro

  Medlem
  Tack för tipsen, vi ska testa i helgenn
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.