Byggahus.se

Fall i badrum.

1k läst  23 svar

 1. A
  Medlem Nivå 11
  Ska gjuta flyttspackel. Vill helst ha ett helt plant golv. Det går inte ju. Hur skulle ni göra? Min tanke är att ha fall i duschen. Och liten förhöjning vid dörren.

  Under badkar då?

  Klinkern är 450x450.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  badrumGeo.jpg
   
 2. S
  Medlem · Nivå 12
  Man får flyta i etapper men jag är också nyfiken på hur man gör i stora badrum. Gör man plana golv eller ser man till att det alltid är fall mot någon brunn oavsett hur stort det är?
   
 3. A
  Medlem Nivå 11
  Inga som kan detta?
   
 4. P
  Husägare Nivå 5
  De stora badrum ja vart med på har de gjort allt på en gång. Dragit en avstängningsremsa runt brunnen/brunnarna och sett till att hålla fallet mot brunnen/brunnarna inom de godkända 2-10mm per meter ca . Sen låtit de brinna lite o sen gått in och skrapat lokalfallen vid brunnarna som ska va ca 7-20mm per meter:)
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem Nivå 11
  Ska fallet ligga på golvet eller klinkers?
   
 6. P
  Husägare Nivå 5
  Flytspacklet skall ha fall så att folien som är den vattentäta delen har fall mot brunn, sen är de ju bra om klinkern har lite fall med men håller man sig till minimi gränsen på fallet så är de ju otroligt lite det lutar så de känns ju inte , men lokalfallet (runt brunnen) måste ju va lite brantare:)
   
  • Laddar…
 7. P
  Husägare Nivå 5
  Men om du har 45x45 plattor bör du kolla om du inte kan ha en hörnbrunn istället typ unidrain corner. Brukar bli mycket bättre med så stora plattor(y)
   
  • Laddar…
 8. H
  Tillbyggare Nivå 3
  ...eller välj mindre klinkers i duschhörnan och under badkaret.
   
  • Laddar…
 9. A
  Medlem Nivå 11
  Det är just detta att vi vill ha dessa stora klinkers överallt.
   
 10. H
  Medlem Nivå 1
  Med den storleken klarar du inte av fallet vid dusch och badkar. Unidrain vid duschen är en lösning och kuvertskärning, dvs att du får snedkapa plattorna runt brunnarna. Annars ligger det kvar vatten runt brunnarna.
   
  • Laddar…
 11. L
  Medlem · Nivå 10
  Om man avgränsar dusch-fyrkanten samt en rektangulär area under badkaret. Flyter huvuddelen helt plant utan fall.
  Gör en skidbacke ned vid duschen med 4 plattor mot unidrainbrunn 900 bred. Det blir en kant nedåt vid ena glasväggen.
  Lokalt fall med mindre plattor gömda under badkaret. Stora plattor därinunder är ju svårare. Om det är badkar med täcksidor så syns det inte. Men kanske vill ha ett designbadkar på tassar?
   
  • Laddar…
 12. useless
  Självbyggare · Nivå 22
  Enligt dagens regler måste det väl vara fall på hela golvet?
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem Nivå 2
  Man kan göra avvikelse om ytan inte vattenbejuts regelbundet. Men, det får aldrig vara bakfall. Skall också vara kant vid tröskeln.
  Alla avvikelser skall vara dokumenterade.

  Är duschen inglasad kommer det mycket lite vatten utanför och då behövs inget fall i praktiken. Sedan gör väl många fall för att hålla ryggen fri även om annat är tillåtet.

  Under en toalettstol måste det vara en helt plan yta utan fall.

  Håller med ovan, vid stora plattor är kant eller hörnavlopp att föredra, annars mindre plattor där det skall vara fall mot golvbrunn.
   
  Redigerat 14 aug 07:28
  • Laddar…
 14. B
  Medlem · Nivå 18
  Det ska vara fall mot golvbrunn från alla ställen där det kan komma vatten från en läckande rörskarv eftersom det är alltför många vattenskador som beror på det, dvs. vid handfat och toalett ska vatten rinna mot golvbrunnen.

  Det låter ju lätt att säga att man får göra avvikelser men man ska ju vara medveten om att det innebär stor risk för att man får problem med försäkringen vid en vattenskada eftersom det innebär att det inte är utfört enligt regelboken.
   
  • Laddar…
 15. Totte_S
  Medlem Nivå 8
  • Laddar…