Byggahus.se

extra stuga

 1. I
  Medlem · 1 inlägg

  ibbe

  Medlem
  hade tänkt att bygga en liten stuga på tomten på landet så man slipper vara med föräldrarna och syskonen hela tiden.  :)
  hade tänkt bygga den så boytan blir 20 kvm men vet inte riktigt hur tjocka reglar man brukar använda till väggar och golv, någon som vet det?
  och så hade jag tänkt att ha så ungefär 1/3 del av stygan är ca 40 cm högre än resten av golvet men vet inte riktigt hur man ska göra så den upphöjda delen blir lika stabil som andra golvet, om man ska lägga reglar så det blir 20 kvm och sen där det ska vara högra så lägger man ett lager till med reglar eller har någon gjort det eller någon som vet hur man kan göra?

  Tacksam för svar..
   
 2. S
  Medlem · Dalarnas · 128 inlägg

  spikmas

  Medlem

  Re: extra stuga

  Varför ska du ha 1/3-del av golvet högre? En säng? En scen? Tänk på att du kommer 40 cm närmare taket i och med denna upphöjning.

  Med tanke på att det är en enklare sovstuga, inifrån och ut: gips-plyfa-diffusionsspärr-45x95 (isolerat)-valfri fasadpanel.

  Till golvbjälklaget kan du gå upp i dimension så att du slipper göra så många plintar, säg 45x195. Ovanpå det kan du slå in ett furugolv eller lägga golvspån sen matta/laminat el dyl.

  Satsa på en kvalitetsdörr, ej någon enklare förrådsdörr.

  Rådgör med byggnadsnämnden om behovet av bygganmälan och/eller bygglov.
   
 3. J
  Medlem · 1 300 inlägg

  jakim

  Medlem

  Re: extra stuga

  ska stugan vara oupvärmd på vintern så ska du undvika plast i väggarna. Du kan då välja 45x95 eller 50x100 reglar i väggarna med cc60cm. Golv reglarna beror på hur tätt plintarna blir... Ska du göra en upphöjning så kan du lägga ut golvreglar på 2/3 av ytan och så gjuter du plintarna under 1/3 högre. Fast det är nog att krångla till det i onödan tycker jag. Ska stugan vara varm på vintern blir det andra mått och diffusions spärr.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.