Eternitplattor

3k läst  4 svar

 1. J
  Medlem Nivå 5
  Hej

  Jag ska sätta dubbelgips i garaget, men tanken slog mig att sätta delar av det innersta lagret med eternitplattor. Jag har nämligen sådana sittande uppskruvade i pannrummet. De är ca 120x120 cm. Dessa är ju brandsäkra, men inte så milöjvänliga.

  //Johan
   
 2. P
  Medlem Nivå 4
 3. pipewelder
  Medlem Nivå 9

  Re: Eternitplattor

  Släng plattorna och skruva dit gips.

  *Den första tanken är oftast rätt*
   
 4. G
  Medlem Nivå 14

  Re: Eternitplattor

  VARFÖR? Eternit fyller ju sin funktion och skadar ingen så länge man inte börjar bearbeta den mekaniskt utan andningskydd. Asbest är ingen gift typ arsenik! Andas du asbestdamm 8 timmar om dagen i lång tid så kan du bli sjuk men inte av att du går förbi fex en eternittak :surprised:.
  Till JED
  Har du fortfarande en värmepanna med brinnande bränsle ( ved,olja gas) i källaren så det är bäst att låta eternitplattorna sitta kvar och brandskydda undergolvet och resten av huset . Ett pannrum ska vara en brandcell av obränbar material. Måla om plattorna om du inte tycker om utseendet men det är onödig jobb att byta eller flytta dom så länge dom behövs i källaren, tycker jag ;).
  gaia
   
 5. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Eternitplattor

  Hej

  Jag har fjärrvärme nu så dessa plattor fyller ingen funktion. Det finns trätak under dessa plattor och detta ärju snyggare.

  //Johan
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: