Byggahus.se

Erfarenheter av ID lock?

 1. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Det finns många erfarenheter av Yale doorman men om man samtidigt vill ha ett smart hem är då inte ett ID lock att föredra?
   
 2. C
  Renoverare · 93 inlägg

  cffol

  Renoverare
  Har ett av den gamla modellen 101 sedan fyra år. Bytte batterier första gången i höstas!
  Mycket nöjd. Köpte ett till nu av nya, 150, med Z-wave-koppling också. Funkar än så länge mycket bra, men fick reklamera låskistan då sensorkolven inte gick in rätt när den mötte slutblecket. Fick en ny direkt efter att mailat ID lock.
  Låset är ju också mycket snyggare än yale.
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem · 1 955 inlägg
  Har inte kommit igång ännu men tanken är att bygga upp ett z wave system i huset och garaget men har inte kommit till skott ännu.

  Vad har du för kontroller?
   
 4. C
  Renoverare · 93 inlägg

  cffol

  Renoverare
  En Raspberry Pi med Zwavemodul och kör OpenHAB. Inte direkt det enklaste att konfigurera, men kraftfullt. Blandad miljö med mest Zwave, några IKEA trådfri, och några wi-fi med Tasmota.
  Styrningen av låset funkar utmärkt. Ffa har jag gjort som så att autolåsningen uppdateras beroende på dag och tid. Vardagar låses dörren per automatik när den stängs exempelvis, utom mellan 16-20 då ungarna är hemma och vakna då den är konstant upplåst om man manuellt inte låser. Sen känner openhab av om någon inte längre är hemma, och ser då till att dörren är låst.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.