Byggahus.se

Egen "kabeltv" med digitalbox

 1. M
  Medlem · 358 inlägg

  MG68

  Medlem
  Hej!

  Vi har digitaltv (Boxer) idag. Funkar hyfsat, men det är ju inget vidare om man tex ska spela in till Video/DVD. Jag funderade på om det finns boxar som istället kan lägga ut alla kanaler på olika kanaler på kabeln. På så vis skapa ett slags internt kabeltvnät efter boxen. Jag har sett en installation (dock satellit) på ett hotell och där hade man en box per kanal! Är det så illa?
   
 2. J
  Medlem · 108 inlägg

  jonasmj

  Medlem

  Re: Egen "kabeltv" med digitalbox

  Du måste ha flera boxar. Med kortläsare. En till varje kanal du vill titta på/spela in ifrån. Förutsatt att det är betalkanaler du är ute efter. 1,2, 4 osv, de som är "gratis" i boxerutbudet kräver inget separat kort.
   
 3. F
  Medlem · 1 388 inlägg

  fredl

  Medlem

  Re: Egen "kabeltv" med digitalbox

  Kanske vore värt att undersöka en lösning med flera DVB-T/S/C kort i en dator, om det finns programvara som stödjer separat kortläsare klarar du dig iallafall med ett kort, nackdelen är att du får köpa en RF-mod för varje kanal. Stalltips är annars att leta bland ladorna efter "gamla" boxar med RF-ut, tex Nokia 9820T som man kanske kan få köpa för en liten peng. Vet att på D2MAC tiden annonserades det flitigt i engelsk press om "card splitters" dvs en extern läsare med flera kort så att man kunde distribuera sitt original kort för just det här ändåmålet. Kan vara värt att kolla t.ex. What Satellite TV (obs detta fungerar bara på kodsystem som inte har kort knutna till ett specifikt kort, dvs inte Viasat).
   
 4. M
  Moderator · Västernorrland · 11 186 inlägg

  Mats

  Moderator

  Re: Egen "kabeltv" med digitalbox

  Då boxer använder det gamla viaacess systemet så bör detta funka. En variant på detta är så kallad card sharing som gör att man delar på ett kort över nätverk. Google är ett bra verktyg för detta
   
 5. W
  Medlem · 57 inlägg

  windy22

  Medlem

  Re: Egen "kabeltv" med digitalbox

  Kaons nya twintuner för Boxer kanske blir något.
  Kan utrustas med hårddisk för inspelning.
  Kan spela in upp till 6 st. olika kanaler samtidigt som du tittar på en 7:e.
  (från max 2 olika muxar)
  Kommer dock att kosta 7-8000:- när den släpps. (utan abonnemang)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.