Byggahus.se

Det blir inget amorteringskrav

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Finansinspektionen har valt att inte gå vidare med amorteringskravet då rättsläget är för osäkert.

  Du kan läsa artikeln här: Det blir inget amorteringskrav
   
  • Svara
 2. Johnny Viking
  Medlem Nivå 9
  Ingen amotering alls är ju praktiken lika fel då oändlig avbetalningsfri skuldsättning knappast kan vara bra för någon förutom bankernas ägare... 500 är är bättre än inget. Så en minimum-summa kanske vore vettigt att amortera på huslån. Och att man måste göra det smidigare att amortera extra. En extra inbetalning = amortera. Idag måste man generellt fråga först om att FÅ betala... nötigt.
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Räntan är ju på väg nedåt. Valfri investering ger ju mer utdelning än amortering redan nu. De som lurar folk att amortera borde bestraffas.
   
  • Svara
 4. O
  Bannad · Nivå 15
  Bankerna brukar vilja att man amorterar idag...
   
  • Svara
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 15
  Väldigt smart och intressant förslag ang ränteavdraget, eller varför inte införa ett inkomsttak där man inte får göra ränteavdrag eller lägre avdrag om inkomsten är hög/tokhög tex...
   
  • Svara
 6. R
  Medlem Nivå 4
  Från ett egoistiskt perspektiv kan jag inte se några skäl alls att amortera, tvärtom borde den expansiva finanspolitiken leda till inflation, även om den är seg i portgången. Bättre borde vara att spara motsvarande till buffert. En buffert som placeras i företagsobligationsfonder. Detta då bankerna inte klarar av sin roll i sammhällseknomin och finansiera företag och nämnda fonder ger vettig balans mellan avkastning och risk.

  Att staten och kapitalet stå sida vid sida i amorteringsfrågan är anmärkningsvärt. FI springer bankernas ärenden på den enskilda individens bekostnad.
   
  • Svara
 7. M
  Medlem Nivå 1
  Bostadsbubbla tänker jag...
   
  • Svara
 8. H
  Medlem Nivå 8
  För mig får de gärna införa amorteringskrav. Eller ta bort avdragsgiltigheten för lån.
  Men inför de fastighetsskatt igen så blir jag heligt förbannad och ledsen.
  Skatt på surt förvärvade eller egenhändigt byggda hus är svineri ren girighet och får åtminstone mig att känna stor osäkerhet inför framtiden.
  Trots att man gnetat och byggt och betalat av alla lån så hänger alltid den där fastighetsskatten över axlarna. Kommer som en smocka trots att man betalat hög skatt och gjort allt rätt.
  Är det rättvist?
   
  • Svara
 9. H
  Medlem Nivå 9
  Men en del banker har ändå amorteringskrav.
   
  • Svara