Dammsugare till garaget?

199 läst  3 svar

 1. G
  Medlem Nivå 4
  Jag har idag en grovdammsugare från Kärcher, en av deras minsta modeller och den håller inte riktigt måttet tycker jag. Behållaren är för liten och den är lite för klen, dessutom sätter den igen filtret väldigt snabbt och får rejält försämrad sugkraft. Så nu skulle jag vilja byta upp mig till något lite större och bättre.

  Har ni något bra tips på grovdammsugare lämpligt för garage, jag vill kunna få upp grus och sand, metall- och träspån, damm osv. Givetvis en fördel om det går att få upp vatten också.

  Jag kan tänka mig att betala ett par tusenlappar, men kanske inte allt för mycket mer (om det inte finns riktigt bra anledning).
   
 2. Rickard.ag
  Medlem Nivå 3
  Mitt tips är att du har en dammsugare som du aldrig suger vatten med och alltid kör med påse. Finns nog ingen grovdammsugare som fixar träspån/damm utan att sätta igen filteret direkt.

  Jag har kerchers i mellanstorlek som jag aldrig kör utan påse, fungerar skitbra.
   
 3. MultiManOriginal
  Medlem · Nivå 7
  Jag köpte en Nilfisk Multi II 22 för 800 på någon CDON-rea. Hittade ett extra originalfilter för hundralappen nyligen också (bra att ha även om det är tvättbart). Enda som är hyfsat dyrt är ju påsarna men det är ju inget måste även om det skonar maskinen när man inte suger vått.

  Det jag använt den så är jag klart nöjd, speciellt sett till pengarna. Suger upp större stenkross i bilen i ett nafs och så pass ok trodde jag inte den skulle suga. Rensade delar av en 70m2 lada från spån, kvistbitar och musskit i somras, gick rätt fort.

  Jag funderade länge på en Aero när Proffsmagasinet hade bra priser och hade jag valt idag och haft större plånbok är någon av de modellerna ett enkelt val. Har betydligt större luftflöde, nära dubbelt tror jag. 3600L/minut är klart bra för pengarna. https://www.proffsmagasinet.se/search?keyword=nilfisk aero
   
  Redigerat
 4. nanowire
  Hobbysnickare · Nivå 16
  Jodå, Dustcontroll, Pullman mfl. klarar det. Dock är de dyrare än 2kkr men brukar gå att få tag på begagnade för de som tröttnat på att byta filterpåsar.
   
  • Laddar…

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: